Erdogan către Putin: Rusia poate folosi rubla în schimburi comerciale

0 657

Liderul turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că rubla rusă poate fi folosită în schimburile comerciale dintre cele două țări. O propunere pe care Erdogan a făcut-o în cadrul discuției telefonice avute cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, din 6 martie (în imagine), transmite RIA Novosti.

Președintele Turciei a declarat că ambele țări ar putea folosi ”dolarul, euro, rubla, aurul și yuanul” pentru relațiile comerciale dintre cele două țări.

În discuția cu Erdogan, Putin a spus că, în scurt timp, Rusia va trimite în Turcia 30 de nave cu ulei și grâu, care se află acum în Marea Azov.

Anterior, Erdogan a criticat campania de discriminare a culturii Rusiei în Occident. El a făcut o evaluare critică a campaniei angajate de o serie de țări occidentale împotriva personalităților ruse din sfera culturală.

Cu același prilej, cei doi președinți au discutat despre situația creată în Ucraina după anunțul privind începutul operațiunii special din Donbass. A fost reacția Rusiei la cererea de ajutor venită din partea liderilor Republicilor Populare Donețk și Lugansk.

Leave A Reply

Your email address will not be published.