Pentagonul a investit 32 milioane de dolari pentru proiectului P-781 de transmitere a bolilor de la lilieci la oameni

0 785

Pentagonul a investit 32 milioane de dolari pentru proiectului P-781 de transmitere a bolilor de la lilieci la oameni în Ucraina, cu cel puțin un an înainte de apariția pandemiei de Covid-19.

Potrivit agenției Tass, ministerul rus al Apărării continuă să studieze materialele primite de la angajații laboratoarelor biologice ucrainene privind implementarea programelor biologice militare ale Statelor Unite și ale aliaților săi în blocul NATO de pe teritoriul Ucrainei. Componentele armelor biologice au fost create pe teritoriul Ucrainei și documentele confirmă transferul probelor biologice din Ucraina pe teritoriul țărilor terțe, inclusiv Germania, Marea Britanie, Georgia.

Șeful trupelor de protecție nucleară, biologică și chimică din Rusia, generalul Igor Kirillov a arătat un document din 6 martie 2015, care confirmă participarea directă a Pentagonului la finanțarea proiectelor biologice militare din Ucraina.

Directoarea biroului Agenției de Reducere a Amenințării Apărării din cadrul Departamentului Apărării de la Ambasada SUA la Kiev, Joanna Wintrol, s-a numărat printre supervizorii acestei activități. În timpul implementării acestui proiect, au fost izolate șase familii de viruși (inclusiv coronavirus) și trei tipuri de bacterii patogene (care provoacă ciuma, bruceloză și leptospiroză), a spus el.

Documentele ucrainiene primite de Ministerul rus al Apărării indică faptul că cercetările în acest domeniu sunt sistematice, fiind efectuate începînd cu 2009, sub supravegherea directă a specialiștilor americani, în cadrul proiectelor P-382, P-444 și P-. 568. Biolaboratoarele din Kiev, Odesa, Lvov și Harkov au primit un total de 32 de milioane de dolari din SUA.

Cercetări asupra gripei aviare „scăpate de sub control”

În cadrul proiectului Flu-Fly-Way ( gripa aviară ), Institutul de Medicină Veterinară din Harkov a studiat păsările sălbatice ca vectori pentru transmiterea gripei aviare înalt patogene. În același timp, au fost evaluate condițiile și consecințele, în care procesul de transmitere ar putea scăpa de sub control, ar putea cauza pagube economice și ar putea prezenta riscuri pentru securitatea alimentară. Documentele găsite de Forțele Armate Ruse confirmă implicarea acestui institut în colectarea tulpinilor de virusuri gripei aviare care au un potențial epidemic ridicat și pot fi transmise între specii.Daunele aduse de gripa aviară sectorului agricol din Europa s-au ridicat la circa 2 miliarde de euro.

Vă mai amintiți cum a început în România demența cu gripa aviară ? Întâi au fost observate în Delta Dunării lebede sălbatice moarte, după care s-a pornit în Tulcea vînătoarea de păsări moarte din curţile oamenilor. Tulcea fiind la granița cu Ucraina.

Epidemie în Donbas

Kirillov a mai remarcat că numărul cazurilor de tuberculoză, cauzate de noi tulpini multi-rezistente a crescut în Donbass din 2018. Aceste date au fost confirmate de organul de sănătate publică. Peste 70 de cazuri de decese rapide au fost raportate ca urmare a apariției unui focar în zona așezării Peski. Acest lucru poate indica o infecție deliberată sau o scurgere accidentală a agentului patogen dintr-un biolaborator situat în Ucraina.

Americanii lucrează cu agenți patogeni de probă, crescând progresiv această patogenitate, astfel încât acelasi tip de boală să nu fie tratabilă prin mijloace convenționale, să fie extrem de rezistente la antibiotice.

Statele Unite și Ucraina au omis în mod intenționat să informeze, în rapoartele internaționale, despre cooperarea lor în sfera cercetări biologice. În conformitate cu Convenția ONU privind armele biologice (UNODA), toate statele membre participante trebuie să transmită Națiunilor Unite informații despre instalațiile utilizate și activitățile implicate în acest domeniu. Începând din 2016, când proiectele menționate anterior au intrat în stadiul lor de implementare, Statele Unite și Ucraina le-au eliminat în mod intenționat din rapoartele înaintate ONU, în ciuda orientării lor militare-biologice evidente.

Ascunderea lor este un motiv pentru a ne gândi la obiectivele avute în vedere de Pentagon cu privire la utilizarea teritoriului Ucrainei. Igor Kirillov a reamintit, că în trecut, un astfel de comportament iresponsabil al SUA, dincolo de jurisdicția sa națională a condus doar la scuze formale în numele Administrației SUA. În octombrie 2010, președintele american de atunci, Barack Obama, a recunoscut oficial faptul că supune cetățenii din Guatemala la teste ilegale și au fost infectați intenționat cu agenți de sifilis și gonoree, iar acest lucru a fost făcut cu aprobarea Casei Albe.

Săptămâna trecută, Kirillov a anunțat că în Ucraina a fost descoperită o rețea de peste 30 de laboratoare biologice, care ar fi fost operate sub controlul Agenției de Reducere a Amenințărilor pentru Apărare (DTRA) din cadrul Departamentului Apărării al SUA. Washingtonul susștine că toate declarațiile despre funcționarea biolaboratoarelor conduse de SUA în Ucraina sunt propagandă și dezinformare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.