Rusia își testează noile arme în condiții de luptă reale, în Ucraina

0 423

Pe 18 martie, avioane MiG-31 K înarmate cu sistemul de rachete hipersonice Kinzhal au distrus un mare depozit subteran de rachete și muniție de aviație al trupelor ucrainene în Delyatyn, în regiunea Ivano-Frankivsk. Racheta Kh-47M2 Kinzhal are o rază de acțiune de 2.000 km și viteza de Mach 10 ( 12.300 km/h ). Prin utilizarea rachetelor Kinzhal, Rusia transmite UE și NATO mesajul că nu glumește și că întreg fluxul de arme aduse de NATO din afara Ucrainei către aceste depozite va avea aceași soartă.

Un sistem de rachete de coastă K-300P Bastion, dispus în Crimeea, a eliminat centrele de informații radio și electronice ale Forțelor Armate ale Ucrainei din localitățile Veliky Dalnik și Velikodolinskoye din regiunea Odesa. Sistemul folosește rachete P-800 Oniks, cu ghidare GPS, cu o rază de acțiune de 450 km și o viteză de Mach 2.5

Aceste rachete nu pot fi interceptate nici măcar de armata SUA, cu atât mai puțin cu scutul lor de la Deveselu, darămite de cea a Ucrainei. Anterior, presa românească spunea că aceste rachete Kinzhal nu există, sunt fake news de propagandă ale rușilor. Așadar cum rămîne cu zicerile de pe toate canalele noastre tv cu ”rușii au armament învechit” ?

Leave A Reply

Your email address will not be published.