Cum va arăta formatul Cupei României Betano începând din noul sezon

0 498

Cupa României va beneficia de premii totale în valoare de 1,2 milioane de euro începând cu noul sezon competiţional, cu un format schimbat în totalitate, urmând să cuprindă şi două faze ale grupelor, dintre care una regională, a anunţat luni, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat în ședința din 18 mai noua structură a Cupei României începând cu sezonul 2022/23.

Decizia de a schimba modul de desfășurare a competiției a fost luată cu ajutorul partenerului Hypercube, care a remodelat competiții europene și mai multe campionate de pe continent, inclusiv UCL, și în urma consultărilor cu toate părțile interesate, cluburi, AJF-uri, deținători de drepturi, jurnaliști, suporteri și sindicatul jucătorilor.

„Sunt două evenimente importante pentru Cupa României, un nou format competiţional, mai dinamic şi mai atractiv, şi prezentarea noului sponsor care se alătură Federaţiei Române de Fotbal pentru întregul proiect al dezvoltării competiţiei. Prin noul format competiţional ne propunem să fim mai aproape de suporterii tuturor cluburilor din România.

Cupa României are un potenţial mult mai mare de dezvoltare şi ne dorim să fie o competiţie de interesant toate fazele sale, care să aducă un număr cât mai mare de spectatori pe stadioane şi implicit audienţe TV superioare, dar şi o îmbunătăţirea nivelului de joc. Din dorinţa de a avea un design competiţional optim am apelat la compania Hypercube, o companie care a contribuit şi la dezvoltarea unor formate de la Champions League sau Europa League.

Noul format competiţional pune în valoare regiunile României prin crearea unor faze regionale, păstrează avantajul echipelor din eşaloanele inferioare şi propune totodată un sistem de grupe mai atractiv şi mai dinamic prin creşterea numărului meciurilor tari. Astfel, noul cod format competiţional asigură creşterea premiilor totale cu aproximativ 50% chiar din primul sezon. Vorbim de 1,2 milioane de euro plus TVA, ca fond total de premiere. Se va schimba şi sistemul de premiere, fiecare punct câştigat se va bonusa din punct de vedere financiar”, a declarat președintele FRF.

Prin această schimbare, Federația Română de Fotbal și-a propus creșterea numărului de spectatori, a audiențelor TV și, implicit, a veniturilor din sponsorizări, dar și un nivel de joc mai bun.

Dar care sunt principalele modificări?

  • Competiția debutează cu o fază regională, în care reprezentantele județelor țării vor fi împărțite în 7 zone, rezultând 7 câștigătoare regionale care merg în turul 2.
  • Șaisprezecimile de finală au fost înlocuite de un play-off, urmat imediat de o fază a grupelor, în care vor intra direct și cele mai bune 8 echipe din Liga 1.
  • În această rundă, cele 24 de echipe rămase în competiție vor fi împărțite în 4 grupe de câte 6, câte două din urnele valorice 1, 2 și 3.
  • Vor rezulta, astfel, trei meciuri pentru fiecare echipă, cu câte o adversară din fiecare urnă valorică.
  • Cupa României se va încheia cu fazele ”sferturilor”, semifinalelor și finala, disputate toate într-o singură manșă.

Faza regională va debuta pe 6 iulie 2022, iar finala se va desfăşura pe 24 mai 2023.

Leave A Reply

Your email address will not be published.