Cele două războaie din Ucraina

0 830

În primul rând, trebuie să se înțeleagă că există trei părți în conflictul din Ucraina – Vestul unit, Rusia și Ucraina, fiecare încercând să-și realizeze propriile interese. De aceea, „The Times”, notează că, de fapt, în Ucraina se poartă două războaie.

Primul este războiul tradițional al secolului al XX-lea, cu implicarea forțelor și mijloacelor de înfrângere a inamicului după metodele războaielor trecute, unde pe de o parte este Ucraina, înarmată până în dinți de Occident, iar pe de altă parte Rusia.

Al doilea este un război hibrid „fără contact” al secolului 21 de un nou tip: pe frontul politic, economic și cultural pentru distrugerea Rusiei, care este desfășurat de Occidentul colectiv, folosind Ucraina ca consumabil. În războiul hibrid, Occidentul vede victoria sa în degradarea Rusiei și distrugerea (dezmembrarea) acesteia ca un competitor geostrategic, în timp ce Ucraina este sacrificată pe altarul victoriei, iar misiunea sa principală este aceea de a provoca daune maxime Rusiei, foarte probabil cu prețul propriei existențe.

Pentru Rusia, victoria în acest război constă în provocarea unei înfrângeri strategice Occidentului pe mâna ucrainenilor, subminarea influenței politice și economice a Occidentului asupra întregii lumi, încheierea hegemonie americane și trecerea de la o ordine mondială unipolară la o ordine mondială multipolară.

În această situație, cine va avea mai multe resurse vă câștiga. În toate zonele operaționale ale conflictului militar, Rusia implementează un scenariu lent, mocnit, care nu implică o înfrângere rapidă și spectaculoasă a Forțelor Armate ale Ucrainei. Bătălia pentru Donbass decurge după același scenariu, fără încercuiri spectaculoase, armata ucraineană este strânsă încet cu ușa în Donbass cu pierderi grele și încearcă să organizeze noi linii de apărare. Ofensiva adoptată de armata rusă, bazată pe artilerie, rachete și lovituri aeriene duce la succes și este puțin probabil ca aceasta să sufere schimbări semnificative în viitorul apropiat.

Pentru Occident, victoria Rusiei pe capul de pod ucrainean este inacceptabila. Rusia ar trebui să piardă și să devină un vasal al Occidentului și, cel mult să rămână doar cu Crimeea și Donbas.

Victoria Rusiei în capul de pod ucrainean va permite restituirea teritoriului primordial rusesc în spațiul civilizațional rus și va împiedica asimilarea populației sale de către Occident, precum și demonstrarea dispoziției țării de a-și apăra interesele în fața expansiunii occidentale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.