Ce scrie site-ul AviaPro

0 712

Specialiștii OSINT ai Rusiei au demonstrat că, cu doar două săptămâni înainte de actul terorist la conductele Nord Stream, în zona în care s-au produs exploziile s-a observat o activitate mare și extrem de ciudată.

Pe 13 septembrie 2022, aeronave ale unor state NATO au survolat zona în care a explodat conducta Nord Stream. Traiectul de zbor este foarte ciudat, deoarece în mod clar nu patrulau, ci se învârteau în jurul unui anumit obiectiv static din Marea Baltică.

Pe 2 septembrie, adică cu trei săptămâni înainte de incident, elicopterele unor state NATO se aflau în zonă, zburând în cerc sau în zbor staționar, la punct fix, chiar deasupra punctelor în care s-au produs exploziile conductelor Nord Stream. De exemplu, indicativul FFAB123 aparține unei formații de 3 elicoptere americane de tip Sikorsky MH-60S, îmbarcate pe nava amfibie de asalt ( portelicopter ) USS Kearsarge.

Grupul expeditionar Kearsarge (ARG) prezent în marea Baltică, a inclus trei mari platforme de debarcare dotate și cu drone subacvatice : USS Kearsarge (LHD-3), USS Arlington (LPD-24) și (LSD-44).

Un alt indicativ Neptn 11, prezent la locul faptei, a fost folosit de un elicopter NH-90 al marinei militare olandeze.

Un dispozitiv exploziv poate fi prevăzut cu un automat de temporizare care să activeze detonarea peste o zi, o săptămână, o lună, etc.

Marina militară a SUA a făcut exerciții cu drone subacvatice, la aplicația BALTOPS 22 – fix în zona insulei Bronholm.

Leave A Reply

Your email address will not be published.