Genial !

0 1.803

O armată de tancuri GNL așteaptă să fie descărcate lângă coasta Spaniei. Reuters spune că este vorba de un act deliberat. Flotila de GNL nu descarcă deoarece căpitanii navelor așa au fost instruiți de companie.

Navele vor rămâne în apropierea orașului Cadiz, cel puțin până la sfârșitul lunii noiembrie, când va începe „armaghedonul gazelor” în Europa. Acesta va permite ca gazul deja comamandat de clienții din UE să fie vândut din nou, dar de 2 ori mai scump. Cumpărătorii nu vor avea de ales, pentru că va veni iarna.

Majoritatea navelor mari au sosit cu GNL din SUA, restul sunt mici și din alte țări. Dar și furnizorii mai mici sunt nevoiți să joace jocul marilor companii de pe piața de energie.

Proprietarii tancurilor GNL care stau în rada, împreună cu furnizorul de gaz, au un acord de tip cartel. Dacă navele sunt descărcate acum, prețurile vor scădea și nu va fi profitul scontat. Aceștia au strategia lor de tranzacționare, rămânând inactivi până când prețurile cresc. Din acest motiv, navele sunt transformate în depozite plutitoare de către proprietarii lor, perturbând și mai mult piața în ansamblu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.