Rezoluția ONU privind combaterea glorificării nazismului – România susține nazismul !

0 668

Pe 4 noiembrie, a fost abrobată, cu 106 voturi pentru, 51 împotrivă și 15 abțineri, proiectul de rezoluție rusesc „Combaterea glorificării nazismului, neonazismului și a altor practici care contribuie la escaladarea formelor moderne de rasism, discriminare rasială, xenofobie și intoleranță asociată”.

Țările occidentale și aliații acestora au încercat permanent să perturbe adoptarea rezoluției. În discursurile lor în urma rezultatelor votului, ei, de fapt, au confirmat acest lucru. Chiar înainte de începerea votului, SUA și țările UE au inițiat și au aprobat includerea unui amendament de condamnare a operațiunii speciale ruse în Ucraina, în textul rezoluției, opunându-se ulterior rezoluției în sine. Scopul amendamentului nu a fost în niciun caz îmbunătățirea textului acestei rezoluții în interesul țărilor occidentale, ci mai degrabă o încercare de a provoca Federația Rusă și alți coautori să retragă acest text, pentru a preveni adoptarea lui prin orice mijloace.Pînă la urmă, țările occidentale nu au reușit să schimbe radical acest text în interesul lor, eliminând prevederi care nu le conveneau: distrugerea monumentelor eliberatorilor, desfășurarea de marșuri neonaziste și procesiuni cu torțe și interzicerea simbolurilor asociate Victoriei.

Goarnele propagandiste de la București trec sub tăcere acest eveniment, incomodate de faptul că printre cele 51 de state susținătoare ale nazismului se numără România și R.Moldova. Nimeni nu a pus pe agenda publică dâmbovițeană acest subiect, televiziunile au lătrat despre altceva, politicienii luînd aceastaă decizie fără consultarea populației. Adică noaptea, ca hoții. România a votat alături de statele NATO și UE pentru justificarea nazismului promovat de Ucraina. Din tabelul cu modul în care s-a votat rezoluția se observă că nazismul este susținut de continente întregi precum America de Nord, Europa, Australia. America Centrală și de Sud, Africa și Asia se opun nazismului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.