Două expozitii de marcă la Muzeul Octavian Goga

0 896

Curând, se împlinesc 145 ani de la nașterea lui Ady Endre, cel mai de seamă poet maghiar modern, unul dintre cei mai apreciați lirici ai lumii, o personalitate emblematică a unei generaţii de poeţi și scriitori care au contribuit în mod esențial la reformarea literaturii maghiare.

Deoarece poeziile sale sentimentale reprezintă capodoperele simbolismului maghiar, un jalon esențial în evoluția poeziei moderne maghiare și europene, Ady Endre este considerat pe bună dreptate unul dintre cei mai mari poeţi ai secolului XX din ţara vecină.

Bucurându-se de o receptare binemeritată în spațiul cultural românesc, această figură proeminentă a culturii maghiare a fost remarcată atât pentru credința fermă în progresul social, cât și pentru abordarea, în operele sale, a unor aspecte fundamentale ale experienței europene moderne: iubire, temporalitate, credință, individualitate, patriotism.

Celebrând această dată importantă, am inaugurat 2 expoziții aniversare:Expoziția fotografică dedicată celebrării a 145 ani de la nașterea poetului și Expoziția de carte intitulată “Autorii maghiari în biblioteca poetului Octavian Goga”.

Cele două expoziții pot fi admirate la sediul Muzeului pe întreg parcursul lunii noiembrie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.