Xi Jinping, la Sumitul G20: Direcția constantă a Chinei spre modernizare va oferi mai multe oportunități lumii

0 459

Președintele Chinei, Xi Jinping, a declarat  în discursul de la summitul G20 din Bali că, în fața provocărilor, toate țările ar trebui să îmbrățișeze conceptul unei comunități cu un destin comun al omenirii și să pledeze pentru pace, dezvoltare și cooperare reciproc avantajoasă.

Xi a făcut apel membrilor G20 să fie exemplu în promovarea dezvoltării tuturor națiunilor, prosperarea bunăstării popoarelor și progresul întregii lumi.

Tema summitului de la Bali este „Redresare comună și viguroasă”, care transmite angajamentul statelor G20 de a sprijini țările în curs de dezvoltare și de a preveni redresarea globală în mod dezechilibrat.

„Trebuie să construim un parteneriat global pentru redresarea economică, să prioritizăm dezvoltarea și să punem oamenii în centrul preocupărilor, să ținem cont de dificultățile cu care se confruntă țările în curs de dezvoltare și să răspundem preocupărilor acestora. China sprijină Uniunea Africană pentru a adera la G20”, a subliniat Xi.

Președintele Chinei a îndemnat toate părțile să aprofundeze cooperarea internațională împotriva COVID-19, astfel încât să se creeze un mediu solid pentru redresarea economică.

„Statele ar trebui să se acționeze pentru reducerea inflației globale și pentru dezamorsarea riscurilor economice și financiare. În special, economiile dezvoltate ar trebui să atenueze efectele negative de propagare a ajustărilor politicilor monetare și să mențină datoriile la nivel sustenabil”, a mai adăugat liderul chinez

China a implementat o inițiativă de suspendare a datoriilor G20, iar valoarea totală a acestei măsuri este cea mai mare dintre membrii grupului, oferind sprijin țărilor în curs de dezvoltare pentru a trece peste dificultăți.

Xi a mai spus că statele G20 ar trebui să se opună provocărilor de politizare a securității alimentare și energetice, adăugând ca sancțiunile unilaterale să fie eliminate, iar restricțiile în cooperarea științifică și tehnologică trebuie ridicate.

„Direcția constantă a Chinei spre modernizare va oferi mai multe oportunități lumii și vitalitate cooperării internaționale. Nu în ultimul rând, va aduce contribuții importante progresului global”, a concluzionat președintele Chinei Xi Jinping.

Leave A Reply

Your email address will not be published.