Strategie militară: Rusia nu blochează rețeaua de sateliți Starlink

0 613

Rețeaua de sateliți ”Starlink” a lui Elon Musk, furnizează internet nelimitat Ucrainei. Ea este indispensabilă armatei ucrainiene, fiind folosită pentru informații, primite de la sistemele americane de alarmare timpurie AWACS, de la cele de cercetare aeriană, cu sau fără pilot. Fără aceste informații, armata ucrainiană ar fi ”oarbă și surdă” la manevrele făcute de armata rusă, la raidurile aviației tactice și la lansarea rachetelor de croazieră rusești. Specialiștii militari știu că Rusia are multiple echipamente de bruiere a rețelei de sateliți de retranslație ”Starlink”. Cu toate acestea Rusia nu s-a atins de ea și nici în viitor n-o va face. Pentru că ”Stalink” este o armă cu două tăișuri pentru președintele Zelenski.

Moscova este capabilă să execute operații globale PSYOPS din generația a 4-a, care vizează distrugerea, extenuarea și paralizarea organelor puterii oricarui stat inamic. Generalul Serghei Surovikin este adeptul unui război al secolului 21, prin privarea forțele inamice de resursele necesare pentru a continua războiul, concomitent cu o operație PSYOPS ( operație de influențare psihologică ) . În Ucraina, PSYOPS-ul rusesc are ca scop inocularea în rîndul militarilor, dar mai ales a populației, a unei percepții predefinite care este propria viziune a Rusiei, contrară celei a administrației de la Kiev.

 Rețelele de socializare Twitter sau Facebook, VK, Telegram, etc, sunt canale publice de transmitere de date prin intermediul internetului, nimic mai mult. Fără rețeaua Starlink a lui Elon Musk care furnizează internetul în Ucraina, nu ar exista nici rețele de socializare prin care Rusia să poată induce o stare de agitație și panică, în rîndul populației Ucrainei.

Cum sunt utilizate rețelele de socializare, pentru a produce efectul scontat, adică creșterea nemulțumirii, urmată de constituirea și organizarea unor grupuri numeroase și virtuale de nemulțumiți și pregătirea lor pentru acțiuni de protest împotriva regimului Zelenski, aceasta e deja o artă a profesioniștilor PSYOPS din Rusia.

Accesul la internet, asigurat de rețeaua ”Starlink” permite opozanților regimului Zelinski descărcarea gratuită de pe un anume site, a ”Ghidului Luptei nonviolente în 50 de puncte” elaborat de colonelul american Robert Helveya ( veteran al beretelor Verzi pentru operațiuni speciale ), care a stat la baza tuturor ”revoluțiilor” din spatiul ex-sovietic. Ghidul descrie metodele utilizate de profesioniștii actiunilor de protest, cu scopul de a învinge frica și de a subordona afectiv mulțimile. Fundația Freedom House a lui George Soros și Institutul Internațional Republican, finanțat de Departamentul de Stat american și de USAID, au folosit acest ”Ghid” pentru instruirea „reformatorilor politici și sociali”, specializati în razboiul de guerilă urbană, în statele foste socialiste din Europa.

Se presupune că protestele în stradă vor fi motivate de faptul că ucrainienii nu îsi mai pot satisface nevoile primare ( hrană, lumină, apă potabilă, căldură, etc ). Tehnologia fabricării adunărilor ”spontane” de acest tip, a luat amploare în țările occidentale și se numește ”Smart Mobs”. Utilizînd structura și tehnologia Smart Mobs, Rusia poate subordona acest proces de comunicare, care să implice și acțiuni de tip fulger (Flash Mobs). Adică grupul se adună la un moment bine precizat, într-un loc public, unde va comite ceva neobisnuit pentru o scurtă perioadă de timp, după care se dispersează rapid. Pentru a se aduna la scurt timp în alt loc și așa mai departe, hărțuind forțele de poliție care au misiunea de reprimare a manifestațiilor. Smart Mobs și Flash Mobs sunt imposibil de realizat fără accesul populației ucrainiene la rețelele de socializare, prin internetul asigurat de sateliții Starlink” ai lui Elon Musk.

Leave A Reply

Your email address will not be published.