Generalul Serghei Surovikin a schimbat radical planurile operaționale ale Rusiei în războiul din Ucraina

0 695

Generalul rus Serghei Surovikin conduce o campanie militară a secolului XXI în Ucraina, folosind cele mai moderne metode. De exemplu, Surovikin este un susținător al „abordării indirecte” a teoreticianului militar britanic Basil Henry Liddell Harth. „Acțiunea indirectă” urmărește să priveze forțele inamice de resursele de care au nevoie pentru a continua războiul prin destabilizarea acestora.

Drept urmare, armata rusă a abandonat temporar operațiunile ofensive de amploare împotriva pozițiilor forțelor armate ucrainene. Din 10 noiembrie, Serghei Surovikin s-a concentrat pe distrugerea infrastructurii critice a regimului de la Kiev cu lovituri masive împotriva diferitelor instalații energetice. Acțiunile generalului rus afectează și starea fizică și morală a inamicului, iar efectul se va intensifica pe măsură ce vremea se răcește. Așa că nu vă așteptați ca loviturile cu rachete rusești să se oprească.

Infrastructura critică a Ucrainei a fost atât de slăbită încât de fiecare dată când rușii efectuează un alt atac aerian, sistemul național ucrainean se dărâmă. Cel mai important lucru acum este că schimbarea în Ucraina este în mâna generalului Surovikin.

Unele dintre obiective

1. Occidentul a trimis din ce în ce mai multe arme și muniție către armata ucraineană, care a trecut granițele și a putut ajunge nestingherită în prima linie. În ciuda eforturilor sale, Rusia încă nu a obținut supremația aeriană deplină asupra Ucrainei, iar bateriile de rachete ucrainene încă reprezintă o amenințare reală pentru puterea aeriană rusă. Acest lucru a împiedicat aviația militară rusă să efectueze o serie întreagă de misiuni specifice, inclusiv INTERDICȚIA AERIANĂ. În terminologia militară, AIR BAN înseamnă împiedicarea desfășurării/aprovizionării cu trupe și echipamente de luptă dinspre interior către linia frontului.

Cu toate acestea, armata rusă a reușit să detecteze și să lovească cu rachetele Iskander mai multe centre occidentale de depozitare a armelor și munițiilor din nordul și vestul Ucrainei. În mai multe rânduri, a lovit chiar trenuri cu rachete de croazieră. S-au oprit în stații doar în timpul încărcării sau descărcarii acestor arme. Aceste lovituri au fost posibile deoarece trupele ucrainene și echipamentele de luptă au fost staționate ore întregi într-un singur loc, fără o acoperire serioasă a AA.

Astăzi, situația s-a schimbat. De îndată ce armata rusă taie puterea în Ucraina, transportul feroviar se oprește și odată cu el trenurile de arme, muniții și trupe trimise în prima linie. Diferența dintre înainte de 10 noiembrie și astăzi este că generalul Serghei Surovikin poate alege, în fiecare zi, ce antrenamente militare ucrainene să distrugă, unde trebuie să fie opriți de armata rusă și ce rachete rusești să folosească împotriva lor. Astfel armata rusă îndeplinește o sarcină de INTERDICȚIE AERIANĂ, FĂRĂ A AVEA O ADEVĂRATĂ SUPREMAȚIE AERIANĂ.

Când rușii au tăiat puterea, convoaiele de trenuri ucrainene, care transportau armament occidental destinat frontului, sunt lăsate pe loc, în mediul rural, fără nicio apărare aeriană, exact acolo unde se stabilise anterior armata rusă. Și sunt atacați imediat de rachete rusești, ca în timpul antrenamentului de bază al armatei ruse la poligonul de tragere Astrahan.

2. Rețeaua de satelit „Starlink” a lui Elon Musk, care oferă conexiune nelimitată la internet în Ucraina. Este indispensabil armatei ucrainene, deoarece este folosit pentru a primi informații de la sistemele americane de avertizare timpurie AWACS, sistemele aeriene și de recunoaștere aeriană fără pilot. Fără aceste informații, armata ucraineană ar fi „oarbă și surdă” la manevrele militare rusești, loviturile aeriene tactice și loviturile rusești cu rachete de croazieră. Specialiștii militari știu că Rusia are mai multe echipamente de bruiaj pentru rețeaua de satelit „Starlink”.

Cu toate acestea, Rusia nu a atins Starlink și nu o va face în viitor. Pentru că „Stalink” este o sabie cu două tăișuri pentru președintele Zelensky. Moscova este capabilă să execute ofensive globale de a patra generație PSYOPS (Psychological Influence Operation) care vizează distrugerea, epuizarea și paralizarea organelor de putere ale oricărui stat inamic. În Ucraina, PSYOPS-ul rus își propune să inoculeze militarii, dar mai ales populației, cu o percepție predefinită care este viziunea proprie a Rusiei, contrar celei a administrației de la Kiev.

Rețelele de socializare Twitter sau Facebook, VK, Telegram etc., sunt canale publice de transmitere a datelor pe Internet, nimic mai mult. Cu excepția faptului că fără rețeaua Starlink a lui Elon Musk care furnizează internet în Ucraina, nu ar exista rețele sociale prin care Rusia ar putea induce o stare de neliniște și panică în rândul populației ucrainene. Nici nu poate forma grupuri virtuale de oameni nemulțumiți pentru a pregăti acțiuni de protest împotriva regimului Zelensky. Tehnologia realizării adunărilor „spontane” de acest tip s-a răspândit în Statele Unite, se numește „Smart Mobs” și are ca scop zguduirea situației politice interne a unei țări date.

Distrugerea infrastructurii critice va avea un impact semnificativ asupra stării de spirit a publicului ucrainean. Se presupune că protestele de stradă vor fi motivate de faptul că ucrainenii nu își mai pot satisface nevoile de bază (hrană, lumină, apă potabilă, încălzire etc.). Populația ucraineană s-a săturat deja de război, așa că rezistența internă ucraineană va câștiga rapid popularitate. NATO folosește de multă vreme metodele PSYOPS. Acest lucru a fost văzut, de exemplu, în 1999, când NATO a bombardat infrastructura Serbiei pentru a provoca demonstrații de stradă împotriva lui Slobodan Milosevic. Cu un nou Maidan îndreptat împotriva lui, regimul de la Kiev nu va supraviețui până în primăvară.

Leave A Reply

Your email address will not be published.