Muzeul Memorial ,,Octavian Goga’’ / Expoziție de fotografie documentară: Eroii noștri, pagini de istorie

0 707

La 1 decembrie sărbătorim istoria, eroii neamului, moştenirea şi libertatea noastră. În urmă cu 104 ani, la Alba Iulia, părinţii fondatori ai României Mari ne-au lăsat cea mai importantă misiune: să ducem mai departe România unită.

1 Decembrie 1918 a intrat în istoria poporului român drept ziua unității, a triumfului idealului național. Rostită pentru prima dată în Revoluția de la 1848 și realizată doar parțial la 1859, Marea Unire a avut loc după nenumărate sacrificii umane și materiale.

Voința exprimată la Chișinău, Cernăuți și Alba Iulia a desăvârșit în mod democratic unirea Basarabiei, Bucovinei și a Transilvaniei cu România.

Reprezentând încununarea victorioasă a voinței românilor, Marea Unire din 1918 reprezintă procesul istoric în urma căruia toate provinciile locuite de români s-au unit în cuprinsul aceluiași stat national – România.

Omagiind cea mai frumoasă pagină din istoria României, Muzeul Memorial ,,Octavian Goga’’ a inaugurat la 01.12.2022, expoziția de fotografie documentară «Eroii noștri. Pagini de istorie», expoziție care poate fi vizitată pe tot parcursul lunii decembrie.

Vă așteptăm cu mult drag la Muzeu!

Leave A Reply

Your email address will not be published.