Cum i-a dat de gol ucrainienii pe americani

0 659

La 15-20 de minute după atacul asupra bazelor aeriene rusești din regiunea Riazan şi Saratov, presa rusă încă nu aflase despre acest incident. Prin urmare, direcția de război psihologic a armatei Ucrainei a reușit să preia inițiativa pe acest domeniu, saturînd rețelele de socializare cu dezinformări legate de presupuse efecte catastrofale, gen scurgeri radioactive de la rachetele nucleare deteriorate, existente în aceste baze.

Se poate concluziona că în algoritmul pregătirii din timp a operației ucrainiene, partea de dezinformare a fost unul din elementele de bază.

Totuși, de unde a aflat direcția de război psihologic a armatei Ucrainei, în timp real, de reușita loviturii simultane de pe ambele baze aeriene ?

Trebuie spus că dronele Tu-141 Strizh nu au la bord elemente de control obiectiv care să indice stației de lansare, poziția în care se găsesc. Și dacă dronele ar fi fost doborîte în drumul lor spre ținte, inițierea dezinformării nu ar mai fi avut niciun efect asupra civililor ruși.

Pe timp de noapte, doar din satelit se poate urmări dacă explozia dronei a avut loc pe obiectivul țintă sau în alt loc. Și nu dintr-un satelit civil, ci din unul militar specializat, prevăzut cu echipamente optice de mare rezoluție în infraroșu și ultraviolet. Iar orbita satelitului trebuie să fie astfel sincronizată, încît să coincidă cu momentul ajungerii dronei la obiectivul țintă. Pentru că de la verticala obiectivului, satelitul poate sesiza și transmite imaginea exploziei dronei. Ucraina nu are sateliți proprii. Dar SUA au sateliți militari capabili să execute astfel de modificări de orbită pentru a-și îndeplini o serie de misiuni.

„Noi nu încurajăm Ucraina să lanseze atacuri în afara frontierelor sale și nu vom permite Ucrainei să organizeze atacuri dincolo de granițe”, a declarat Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, publicației ”The Guardian”. Demnitarul pare un om serios, elegant îmbrăcat, nu un comic de circ. Declarația a fost făcută la o zi după ce o drone ucrainiene au lovit cele 2 baze aeriene de bombardament strategic rusești, aflate la o distanță de 600-750 de kilometri în adâncimea teritoriului Rusiei. Ăștia îl cred cumva oligofren pe Putin ?

Leave A Reply

Your email address will not be published.