Surovikin demonstrează Occidentului superioritatea artei militare a Rusiei

0 706

Zelinsky este presat de Washington să treacă la ofensivă pentru a justifica fondurile uriașe primite. Dar poate ?

În timp record, armata rusă a umplut toate ”golurile” pe care le avea. În partea de nord a frontului, a stabilizat linia de contact de-a lungul șoselei Sviatove- Kremina. În sud, în regiunea Herson, linia frontului se spijină acum pe fluviul Nipru, obstacol natural, greu de trecut de ucrainieni. Recent, șeful Statului major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov a informat că a fost stabilizat și întărit frontul din regiunea Zaporojie, între Vasilivka și Vuhledar, prin constituirea unei apărări stratificate, bazată pe 3-4 linii defensive.

În Donbas, armata rusă este în ofensivă pe mai multe direcții. Datorită acestui fapt, aproximativ 27 de brigăzi ucrainiene sunt aglomerate în spatele fortificațiilor Seversk-Soledar-Bahmut, pentru a opri înaintarea armatei ruse. Generalul Valeri Zalujnîi nu mai dispune de trupe pregătite pentru luptă, în vestul și nordul Ucrainei, ca rezervă strategică. Nici nu-și permite să disloce trupe din regiunea Odesa, de teama unui desant maritim rusesc. Practic, Zalujnîi e în impas pentru că a rămas blocat și nu mai are idei cum să realizeze surprinderea și să preia inițiativa. De-acum generalul Sergey Surovikin are mînă liberă să demonstreze superioritatea gîndirii militare a Rusiei în sfera artei militare. Și primii pași cred că au fost deja făcuți.

1.Armata rusă a creat o capcană, lăsînd ucrainienilor impresia că pot străpunge apărarea și cuceri importantul nod de comunicații Kreminna, din regiunea Lugansk. Ca să declanșeze ofensiva la Kreminna, Zalujnîi a transferat forțe suplimentare din imediata apropiere, adică din dispozitivul de la Siversk-Soledar, potrivit canalului de telegram RYBAR. Canalele de telegram ale milițiilor din Donețk, au relatat ulterior, că forțele aliate au înaintat cu ușurință 5 km, din direcția Yakovlevka spre Soledar, prin liniile defensive rarefiate ale Brigăzii 128 Alpine ucrainiene. Putem trage concluzia că deși generalul Zalujnîi este un ofițer foarte bine pregătit, Surovikin a reușit să-l înșele și a profitat de vulnerabilitatea creată pe linia frontului ucrainan, între Siversk și Soledar.

2. Corespondenții militari de pe frontul de la Bahmut, ai canalului de telegram WARGONZO, coordonați de Simeon Pegov, au anunțat că o unitate militară WAGNER a reușit să creeze un cap de pod lîngă Opytne, la vest de rîul Bahmut. Brigada 57 Mecanizată ucrainiană a fost prinsă la mijloc și cu pierderi mari a reușit să evite încercuirea. Rîul Bahmut trece din nord spre sud, prin centrul orașului. Timp de o lună, pozițiile ucrainiene de pe malul vestic al rîului Bahmut au rezistat, împiedicînd orice înaintare a luptătorilor Wagner, din direcția est. În această situație, Surovikin s-a dovedit creativ și a reușit o surprinzătoare manevră de învăluire pe flancul sudic al rețelei de fortificații ucrainiene, de la periferia sudică a Bahmutului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.