Rusia trebuie să cucerească Odesa şi Harkov, în afară de Kiev, ca să-şi asigure securitatea, susţine Ramzan Kadârov

0 837

Liderul pro-Kremlin al Ceceniei, Ramzan Kadârov, a declarat luni că, pentru a garanta securitatea Rusiei, forţele sale armate ar trebui să cucerească oraşele ucrainene Odesa (important port la Marea Neagră, în sud) şi Harkov (nord-est), relatează EFE şi canalul de televiziune ucrainean TSN.

„Minimul ce trebuie făcut este să luăm Odesa şi Harkovul şi să asigurăm securitatea statului nostru”, a declarat Kadârov într-un interviu acordat prezentatoarei TV Olga Skabeeva pentru postul public de televiziune Rossia-1.

Ramzan Kadârov susţine că Rusia are forţele necesare pentru a ajunge la Kiev şi cuceri capitala ucraineană.

„Avem resursele necesare ca să ajungem la Kiev şi a-l captura”, a afirmat şeful prorus al Ceceniei în acelaşi interviu. Potrivit liderului cecen, Rusia este capabilă să îşi atingă obiectivele în Ucraina până la sfârşitul anului 2023. „Unii vorbesc despre un an, doi sau trei ani. Cred că ne vom atinge obiectivele 100% până la sfârşitul acestui an”, a adăugat el.

Kadârov susţine că forţele ruse nu şi-au folosit întregul potenţial în campania lor în Ucraina, de la a cărei declanşare de către Kremlin se va împlini un an la 24 februarie.

„Trebuie să dăm poporului ucrainean posibilitatea de a face o alegere (…). Dacă lucrurile continuă în acelaşi mod şi ei continuă să tragă asupra teritoriului nostru (…), ni se va epuiza răbdarea şi ni se va ordona să terminam totul rapid”, a opinat el.

Până în prezent, a susţinut liderul cecen, Rusia nu a mobilizat „nici măcar 20%” din potenţialul său militar.

Mai mult, liderul Ceceniei declară pe canalul său de Telegram că armata Federaţiei Ruse ar putea „ajunge chiar şi până în America”, potrivit canalului de televiziune ucrainean TSN.

„Dacă va exista un ordin din partea comandantului şef al armatei (Vladimir Putin), suntem gata să mergem chiar şi în America, lăsând (Republica) Moldova departe în urmă. Şi orice astfel de ordin nu se discută, ci se îndeplineşte. Avem toate forţele, mijloacele şi echipamentele necesare pentru a-l transpune în practică”, susţine el.

În cursul interviului, Ramzan Kadârov i-a arătat Olgăi Skabeeva un „pistol trofeu”, pe care susţine că îl păstrează special pentru a i-l da preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru ca acesta să să împuşte ca Hitler, conform TSN.

În martie 2022, Kadârov publicase înregistrări video despre care spune că sunt făcute „lângă Kiev”, ameninţând cu luarea sub control a capitalei ucrainene de către trupele sale „kadârovţî”. La două săptămâni după aceste ameninţări, forţele ucrainene i-au respins pe ocupanţii ruşi din regiunea Kiev, aminteşte postul de televiziune menţionat.

Cu câteva zile în urmă, Kadârov declarase că intenţionează „să cucerească” Kievul, Odesa şi să ajungă în Polonia, afirmând că nu se teme de tancurile occidentale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.