Cum se minte în spațiul public!

0 737

”Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) scrie că finanțatorul grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, pare să organizeze o contraofensivă informațională împotriva armatei ruse”. ISW a devenit un guru al presei occidentale și al generalilor din studiourile TV ale României. Acest ONG pompos intitulat Institutul pentru Studierea Războiului, este proprietatea clanului Kagan, mai precis al cumnatei Victoriei Nuland, vice-ministru de Externe al SUA. ONG-ul ambalează zilnic gogomănii la kil destinate retardaților ( foto 1 ).

(FOTO 1)

Generalul Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al armatei ruse, a decis că este mai rentabil să încercuiască operativ Bahmut decît să continue să distrugă aproape 10.000 de militari ucrainieni. Sub o blocadă strictă a armatei ruse, apărătorii nu vor mai avea pe unde să iasă din Bahmut și nu vor mai fi aprovizionați cu hrană, muniții și carburanți. Așadar subiectul Bahmut este ca și închis. Motiv pentru care gruparea Wagner începe să devină etrem de utilă pe alte fronturi ( foto 2 ).

(FOTO 2)

Cel mai vulnerabil front este cel din Zaporojie, pe unde ucrainienii intenționează să ajungă la Melitopol și să taie legăturile de aprovizionare ale rușilor cu Crimeea. Încercările de pătrundere ale rușilor în localitățile Kamenskoe, Orihiv, Guliaipole și Ugledar s-au scoldat cu eșecuri, unitățile ucrainiene fiind mult mai bine antrenate să lupte în mediul urban ( foto 3 ).

(FOTO 3)

Experiența în asaltul localităților mici unde fiecare casă a fost transformată în punct de rezistență, demonstrată de unitățile Wagner la Soledar, Krasnaia Gora și Paraskoviika devine indispensabilă rușilor. Presa a publicat ieri imagini cu luptători Wagner părăsind Bahmut pentru a fi transferați cu autobuzele la Melitopol ( foto 4 ).

(FOTO 4)

Cu sprijinul de aviație, artilerie și blindate ale trupelor ruse din zonă, detașamente de asalt Wagner, formate din cîte 500-1.000 de luptători, vor primi sarcina să curețe punctele de rezistență ucrainiene din localitățile Kamenskoe, Orihiv, Guliaipole ( foto 5 ).

(FOTO 5)

Grupuri de asalt ale Wagner mai mari, de cîte 3.000-5.000 de luptători vor fi transferate la Ugledar ( foto 6 ) și Mariinka ( foto 7 ), localități mult mai greu de cucerit.

(FOTO 6)

(FOTO 7)

Leave A Reply

Your email address will not be published.