Ce legătură are canalul Bîstroe cu Rusia ?

0 1.329

Obținînd informații despre planurile militare ale Ucrainei, ministerul rus al Apărării a amînat declanșarea operației ofensive pe fronturile din nord și est, pe care o tot anunță Occidentul și Kievul. Și se vede că a procedat corect.

(HARTA 1)

Rușii anunță că au depistat coloane de blindate ucrainiene care se deplasează de-a lungul autostrăzii Kirovograd, la câțiva kilometri de punctul de trecere a frontierei Platonovo/Ocna, cu Transnistria ( Harta 1 ). Problema rușilor este aceea că n-au acces direct la Transnistria și că armata rusă din Crimeea se află la o distanță de cel puțin 180 km.

Pentru Ucraina ocuparea Transnistriei este o sarcină ușoară, întrucît este o fîșie de teren cu lățimea maximă de 25 km. De muniția de artilerie depozitată și păzită de armata rusă în Transnistria, Ucraina are nevoie ca de aer, pentru că i-ar ajunge pentru mai mult de 1 an de război. În condițiile în care fostele state comuniste, intrate în NATO nu mai fabrică și nu mai dețin muniții de calibrele avute pe vremea URSS.

Totuși, formal Transnistria aparține de R.Moldova și ar fi nevoie de acceptul Chișinăului pentru invadarea Transnistriei, adică a unei părți din R.Moldova. Dacă Chișinăul intră în horă, s-a ars și ne-a ars și pe noi. Pentru că profesorul nostru de fizică de la Sibiu a promis Maiei inclusiv ajutorul militar al României.

(HARTA 2)

Rușii au 2 variante. Prima, să nu facă nimic, așa cum au procedat 8 ani în Donbas și acum trag ponoasele. A 2-a, o debarcare pe coasta mării Negre, crearea unui cap de pod în Bugeac, urmat de înaintarea spre Chișinău și ocuparea R.Moldova, securizînd Transnistria ( Harta 2 ). Pe Maia n-o afectează, o să candideze la președinția României și o s-o cîștige, ajutată de calculatorul american de la STS, în 2024.

Dacă Maia Sandu merge la biserică și este convinsă de cineva să nu se bage, ne-am scos. Pentru că rușii tot vor fi obligați să debarce pe coasta mării Negre, în Bugeac, dar vor ocoli R.Moldova și se vor îndrepta spre Odesa și spre Transnistria.

„Propaganda în cazul Bâstroe trebuie să înceteze. La fel şi pe restul de subiecte anti-Ucraina care sunt împinse într-o poleială manipulatoare – PNL”.

Apropo, canalul Bîstroe, acum adîncit, permite navigația navelor de desant maritim și a altor nave militare rusești din flota mării Negre. Și acum este cea mai bună soluție pentru transportul tehnicii de luptă și a trupelor ruse. Dacă ucrainienii nu adînceau canalul Bîstroe, nu exista nicio șansă pentru ruși. Așadar, cum rămîne cu ”patriotismul” oligofrenilor cu Slava Ucraina și cei pe care ei îi etichetează drept zvonerii și răspândacii Kremlinului din România ? ( Harta 3 )

(HARTA 3)

Leave A Reply

Your email address will not be published.