Pseudo analiză total neprofesionistă a generalului Barbu Cristian

0 695

La Răzvan Dumitrescu, pe Apocalipsa 3 CNN am văzut o pseudo analiză total neprofesionistă a generalului Barbu Cristian, referitoare la Bahmut. Ca să ne înțelegem, la Bahmut luptă doar Wagner și atît. Cum și generalii Mîndrescu Mircea, Bălăceanu Virgil, Grecu Dan fac aceași eroare de necunoaștere, menționez că Grupurile tactice de batalion (BTG) rusești au fost înlocuite de Wagner cu o nouă unitate numită „Detașamentul de asalt”.

Unitatea de asalt este diferită de BTG, pentru că este concepută special pentru a efectua atacuri în liniile fortificate și în medii urbane. Detașamentul de asalt este configurat în funcție de cerințele misiunii și este format minim din 3 companii de asalt, o companie de comandă, 1-2 baterii de sprijin cu obuziere autopropulsate și MLRS și alte grupuri: plutoane de recunoaștere și sprijin pe blindate 4×4, Tigr-M, detașament de tancuri T-72B3, pluton de rachete antitanc, grupe de luptă radioelectronică (EW ), pluton de rachete AA portabile și mitraliere Zu-23-2 ( calibrul 14,5 x 114mm, cu 2 țevi ), plutoane de blindate BMP-3 cu tunuri pentru suport cu foc + grupe de lansatoare automate de grenade AGS-17 + grupe de mitraliere Kord, plutoane de lunetiști, sisteme UAV de cercetare, pluton de aruncătoare de flăcări, pluton de geniu de asalt-deminare, atelier mobil de recuperarea echipamentului avariat, punct de evacuare medicală.

Și acum trecem la harta mea operativă a Bahmutului, nu la hîrtia igenică dată pe TV.

1. Cu roșu sunt pozițiile ocupate de detașamentele de asalt ale Wagner. Cu galben sunt cele 7 puncte fortificate, în jurul cărora ucrainienii si-au construit apărarea. Sunt clădiri înalte, cu vizibilitate bună de jur împrejur. Singurul drum de evacuare sau de introducere a întăririlor ucrainiene este cel dintre Hromove și Canal, localități încercuite cu culoare albastră.

2. Prin estul orașului trece rîul Bahmut. Zonele B și C sunt în curs de curățare de către detașamentele de asalt Wagner, izolînd punctul de rezistență 3 ucrainian, care este la est de rîu și nu deține nicio trecere spre vest peste rîu. Prin urmare, el este încercuit.

3. Punctele de rezistență ucrainiene 6 și 7 sunt în afara Bahmutului și au rolul de a ține la distanță detașamentele de asalt Wagner, de ruta Hromove – Canal.

4. Numai că, ca urmare a cuceririi localității Yahdne, de la nord de Bahmut, detașamentele de asalt Wagner au pătruns în zona A, ocolind pe la vest punctul de rezistență 1, din zona industrială, care este un fel de Azovstal. Din zona A Wagner poate avansa nestingherit spre Hromove, tăind singura cale asfaltată de aprovizionare sau de retragere a ucrainienilor.

Dacă urmărim rata zilnică a pierderilor de blindate ucrainiene ( singura lor utilizare fiind cea logistica, transport de muniții sau militari) observăm că ieri au fost 11 bucăți distruse și azi 18. Toate pe ruta Hromove – Canal. Așadar ruta respectivă intră tot mai mult în bătaia armamentului Wagner.

6. Simultan cu avansul din zona A, alt detașament de asalt al lui Wagner înaintează spre Bogdanivka, aflată în punctul de rezistență 7 al ucrainienilor, cu scopul de a ocupa localitatea Canal, de pe ruta de retragere și aprovizionare ucrainiană Hromove – Canal. Dacă Wagner va ajunge la Canal și forțele ucrainiene nu au fost retrase din Bahmut, ele nu vor mai putea străpunge încercuirea și vor trebui să se predea.

Leave A Reply

Your email address will not be published.