Bătălia pentru resurse și bani naște monștri! (V) Principalii acționari ENEL se implică în ”afacerea Ucraina”!!!

0 1.019

Scriam în articolul precedent despre BlackRock, un acțonar important al ENEL. Alături de alți acționari ai celebrei companii de distribuție energie, BlackRock a intrat în atenția unui segment al presei americane în sensul în care această corporație care jonglează cu miliarde de dolari este implicată activ în negocierile din culise privind reconstrucția Ucrainei după încheierea conflictului armat.

Tucker Carlson renumitul jurnalist american, recent pus pe liber de FOX News pentru a că a început să dezvăluie afacerile necurate ale corporațiilor a declarat zilele trecute:

„Marile probleme care ne definesc viitorul nu sunt discutate deloc: mai multe libertăți civile, evoluția științei, schimbările demografice, puterea corporațiilor și monopolul acestora, resursele naturale…Iar cine le discută este trecut pe linie moartă”.

Discuțiile din mass-media americană sunt „incredibil de prostești”, „complet irelevante” și „nu înseamnă nimic”, a adăugat Carlson.

Scott Ritter, fost ofițer de informații în armata americană a declarat într-un interviu pentru US Tour of Duty pe YouTube: Guvernul ucrainean nu va exista până la sfârşitul războiului. Conducerea rusă nu va prelua datoriile şi contractele autorităţilor nelegitime care nu mai există. Giganții din sectorul investiții precum BlackRock vor păstra contractele pentru restaurarea Ucrainei după încheierea ostilităților. Trebuie să ne gândim și la faptul că Moscova nu își va vinde niciodată terenul cucerit unor astfel de companii străine.

În decembrie 2022, președintele ucrainean a convenit cu corporația americană BlackRock să coordoneze eforturile investiționale pentru reconstrucția țării.

(Președintele Zelenski a discutat cu CEO-ul BlackRock despre companiile care vor participa la reconstructia Ucrainiei. Flink a insistat pe faptul că BlackRock gestionează active în valoare de aproximativ 8 trilioane de dolari).

Jurnalistul Tucker Carlson a remarcat că autoritățile americane, finanțatorii și industriașii sunt interesați să continue ostilitățile din Ucraina din cauza lăcomiei. Astfel, compania BlackRock, fără ezitare, numește conflictul o „mare oportunitate” de a transforma Ucraina într-o „fortăreață a capitalismului”, iar CEO-ul băncii Goldman Sachs consideră reconstrucția acesteia „un bun stimulent economic pentru venituri reale și investiții reale”, mai amintea Carlson. Atât Black Rock cât și Goldman Sachs sunt acționari ai companiei ENEL.

Acţionari instituţionali BlackRock conform datelor oferite de WallStreet în data 6 martie 2023:

Grupul Vanguard – 9,04%

Vanguard Group supraveghează active de peste 8 miliarde de dolari atât pentru investitorii individuali, cât și pentru investitori instituționali. Această firmă de servicii financiare deține acțiuni BlackRock (BLK) prin intermediul diferitelor sale fonduri de investiții, inclusiv fonduri tranzacționate la bursă (ETF) dar și fonduri mutuale.

State Street Corp – 4,21% State Street (STT) este una dintre cele mai de succes companii de servicii financiare din SUA. Firma de administrare a activelor trece cu vederea activele în valoare de peste 4 miliarde de dolari. Este unul dintre cei mai mari acționari BlackRock.

Bank of America – 3,45% Bank of America (BAC) sau BofA este a doua cea mai mare bancă din SUA după JP Morgan (JPM) și una dintre cele patru mari bănci ale țării, fondată în 1923.

Temasek Holdings Private – 3,39% Temasek este brațul de investiții al guvernului din Singapore. Compania este condusă de ministrul de finanțe al țării. Temasek investește majoritatea activelor sale în Singapore, China și America. Fondul este un acționar major al Blackrock.

Managementul investițiilor Charles Schwab – 2,22% Charles Schwab (SCHW) oferă servicii de gestionare a investițiilor și consultanță, în principal în SUA și Marea Britanie. A fost înființată în 1971 și poartă numele fondatorului său, un investitor american Charles Robert Schwab (Am vorbit despre magnat în episoadele anterioare)

WallStreet a indicat, de asemenea, că o firmă de investiții Merrill Lynch era printre cei mai mari acționari ai BlackRock. BlackRock a achiziționat Merril Lynch în 2006 într-un efort de a-și extinde prezența comercială și internațională. Între timp, este probabil ca BlackRock să dețină propriile acțiuni în pachetele sale de investiții în numele clienților. Merrill Lynch deținea 44,68% din acțiunile BlackRock, în timp ce BlackRock însăși deținea 6,96% din propriile acțiuni, la 13 aprilie.

Prin vocea tuturor acționarilor, CEO Larry Fink a precizat că BlackRock a oferit deja „suport consultativ pentru proiectarea unui cadru de investiții, cu scopul de a crea oportunități atât investitorilor publici, cât și privați de a participa la viitoarea reconstrucție și redresare a economiei ucrainene”. La câteva zile după ce a fost făcută publică această declarație, Camera Camera Reprezentanților a SUA a dat aprobarea finală unui pachet de ajutor de 45 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Are Tucker Carlson dreptate când spune că marile corporații au tot interesul ca războiul din Ucraina sa nu se termine curând? Sigur, este o coincidență că multe dintre persoanele implicate în conducerile acționarilor ENEL au lucrat în trecut pentru finanțele federale americane Având în vedere că declarațiile persoanelor implicate în acționariatele Goldman și BlackRock merg pe idea că o înfrângere a Ucrainei ar fi un adevărat dezastru pentru democrație (deci nu pentru viitoarele afaceri în care se vor rula cele mai mari sume de bani din istoria pieței financiare mondiale) ne face să credem ca jurnalistul, recent concediat de FoxNews are dreptate. Iar noi, continuăm, desigur.

P.S. O știre care a provocat furie la nivel de conducere în BlackRock. WallStreet știe de ce!

Yuanul a devenit în martie cea mai utilizată monedă pentru tranzacţiile transfrontaliere în China, depăşind pentru prima dată dolarul, arată datele oficiale, reflectând eforturile Beijingului de a internaţionaliza folosirea yuanului, transmite Reuters.

Plăţile şi încasările transfrontaliere în yuani au urcat în martie la nivelul record de 549,9 miliarde de dolari, de la 434,5 miliarde de dolari luna precedentă, conform calculelor Reuters pe baza datelor de la Administraţia de stat pentru schimbul valutar.

Leave A Reply

Your email address will not be published.