De ce au atacat rușii portul dunărean Izmail ?

0 574

În data de1 iulie rușii au depistat din satelit că navele AMS1 și Sahin2, sub pavilion Sierra Leone și Vanuatu, operate de armatori israelieni și greci, aveau la bord arme, livrate de NATO ucrainienilor. Radarele sateliților militari ruși pot ”vedea” prin pereții navelor și identifica forma blindatelor sau containerelor cu muniții, din cala acestora.

Aceste nave au traversat Marea Neagră, oprindu-se la gura de vărsare a Dunării, avînd ca destinație finală portul ucrainean Izmail. Doar nava israelienilor AMS1 a ignorat blocada ruească, intrînd pe Dunăre pe la Sulina și a început descărcrea în portul Izmail.

Marina militară rusă a preferat să nu atace nava isreliană, atenționînd echipajul să se oprească. Tototodată a comunicat căpităniei portului Sulina, responsabilă de navigația la intrarea pe brațul cu același nume, existența bunurilor periculoase la bordul navei AMS1. Datoria căpităniei port Sulina, în conformitate cu regulile internaționale ale transportului naval, era să oprească nava și s-o controleze, dar n-a făcut-o.

Atunci rușii au decis să atace facilitățile și depozitele portului Izmail, unde au fost descărcte armele și clădirea companiei de navigație pe Dunăre, ocupată de armata ucrainiană și unde sunt serverele care operează transferurile de arme.

Leave A Reply

Your email address will not be published.