(VIDEO) Rebrișorean Carla Ștefania: Îmi doresc să ajung printre cele mai bune fotbaliste din lume!

0 2.407

Rebrișorean Carla Ștefania. Este numărul 10 de la PSG, are 13 ani și este o româncă născută în regiunea pariziană, în orașul Saint Maurice. La cei 13 ani, la categoria sa de vârstă este cea mai promițătoare jucătoare a celebrului club parizian. Din primii ani de viață a preferat mingea în locul păpușilor. După doi ani de tenis, la 7 ani a făcut primii pași în fotbal. Vincennes este clubul la care a început primele antrenamente la fotbal.

Pentru orice microbist, PSG înseamnă Mbappe, Neymar sau Donarumma. Starurile din echipa fanion a Parisului dar și a Franței au atras milioane de suporteri care vibrează la fiecare meci al roș-albaștrilor. Pe lângă echipa de băieți, PSG dezvoltă și o echipă de fotbal feminin care urmărește marea performanță.

De la echipa de junioare și până la prima echipă totul este calculat cu mare atenție, antrenamentele sunt desfășurate cu mare seriozitate și conduse de specialiști pasionați de fotbal.

Românca Carla Ștefania este una din speranțele echipei de fete a PSG. Evoluțiile sale bune dar și seriozitatea cu care se antrenează au atras atenția atât cluburilor cu nume din Europa dar și a Federației Române de Fotbal, Carla fiind convocată la selecționata feminină de fotbal pentru categoria sa de vârstă.

În sezonul competitional 2022-2023 campionatul de fotbal feminin U14 adus în prim plan formațiile PSG și Paris Footbal Club, echipe care s-au duelat pentru titlul de campioană până în ultima etapă.

Atât în tur cât și în retur cele două echipe au fost despărțite de un punct sau două astfel că meciul direct a fost considerat o adevărată finală.

”În toate meciurile din acest campionat am fost titulară. Fără să primesc o explicație, în acest meci decisiv am fost rezervă. Sigur am fost foarte dezamăgită pentru că am așteptat acest derby cu nerăbdare. În meciul tur am marcat un gol și am avut și o pasă decisivă. Scorul în acel meci a fost 3-3. Cel mai mult mă bucură atunci când pot să îmi ajut echipa să câștige”, spune Carla.

Partida derby nu a început deloc bine pentru tinerele fotbaliste de la PSG. Rivala din oraș conducea la un momentdat cu scorul de 4-1 și părea că zarurile au fost aruncate.

Când mai erau 15 minute până la finalul partidei, la scorul de 4-2 pentru Paris FC, românca Carla a fost introdusă în teren. Cei prezenți la meci au văzut imediat o schimbare în atitudinea echipei. PSG a jucat senzațional și a reușit să întoarcă soarta partidei. Meciul s-a terminat cu scorul de 5-4 pentru PSG, Carla având o evoluție foarte bună reușind o pasă de gol dar și alte momente de excepție care a ajutat echipa să triumfe.

”Îmi doresc foarte mult să ajung la un nivel cât mai ridicat din punct de vedere competitional. Mă așteaptă un sezon intens mai ales că în acest an va fi o luptă mare pentru accederea în în centrul de formare al PSG plus examenul de treaptă”, spune jucătoarea româncă de la PSG.

Carla Rebrișorean a fost selecționată pentru echipa regională ILE de France unde își dorește să participe la toate meciurile mai ales că de aici se poate ajunge la echipa națională a Franței.

La naționala României U15 feminin a fost convocată de 4 ori reușind să înscrie în fiecare partidă.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.