Israel, o națională de totul sau nimic

0 434

După 2-2 în amicalul din martie 2022 în deplasare, România lui Edi Iordănescu întâlnește iar Israel, de data aceasta cu o miză uriașă.

Oaspeții au un nou selecționer, Alon Hazan, și sunt la un punct în spatele nostru în grupă. Au remizat acasă cu Kosovo (1-1), au învins Belarus și Andorra cu același scor (2-1), pierzând 0-3 în Elveția, unde noi am reușit un 2-2 pe final. Israelul este naționala unui fotbal care a avut sezonul trecut în cupele europene două echipe în grupe, Maccabi Haifa în Champions League și Hapoel Beersheva în Conference League, iar anul acesta, tot două, pe Maccabi Haifa în Europa League iar pe Maccabi Tel Aviv în Conference League.

Stranieri de top și jucători de la cluburi interne de grupe europene

Nouă jucători din lotul pentru azi provin tocmai de la cele două Maccabi performere europene, 5 de la Haifa, 4 de la Tel Aviv.  Apoi, regăsim un segment de 12 stranieri dintre care se evidențiază:

  • Ofensivul Solomon, achiziționat în această vară de Tottenham – cotă 18 milioane euro
  • Talentatul Gloukh, deja vedetă la 19 ani la RB Salzburg – cotă 10 milioane euro
  • Atacantul Abada de la Celtic Glasgow – cotă 7,5 milioane euro
  • Portarul Peretz, cumpărat de Bayern Munchen recent
  • Fundașul Lemlin (20 ani) de la Șahtior Donețk

Despre cum arată Israelul cu noul selecționer este relevant faptul că în cele 11 meciuri de până azi, amicale și oficiale, oaspeții au reușit să marcheze în nu mai puțin de 10, iar în 8 dintre ele au marcat minimum două goluri! În același timp, la capitol defensiv, au primit gol în toate cele 11 partide!

Leave A Reply

Your email address will not be published.