Conflict Ucraina / Rușii schimbă tactica pe câmpul de luptă

0 588

După ce au abandonat fortificațiile de la periferia de sud a Rabotino, țintite de artileria inamică, unitățile armatei ruse au ocupat înălțimile între Rabotino și Novoprokopovka. Această zonă nu este inclusă în lanțul de zone fortificate din prima linie de apărare. Acest lanț este situat la 6 km sud de noile avanposturi ale armatei ruse. Cotele 136 m,110,3 m, 138 m situate la est de Novoprokopovka și 147 m, 146 m, 139 m, situate la nord-vest de Novoprokopovka permite echipajelor mașinilor de luptă ale infanteriei BMP-3, BMD-4M, precum și tancurilor T72B3M și T-80BVM să ofere foc regulat nu numai din poziții închise, ci și de asemenea, prin țintirea directă a formațiunilor ucrainiene care se deplasează în mod regulat prin ruinele satului Rabotino. În acest caz, ATGM-urile 9M117M1−3 „Arkan” și 9M119M1 „Invar-M1” sunt masiv utilizate.

Nu se poate vorbi de vreo avansare strategică a ucrainienilor în direcția Melitopol. O străpungere a cel puțin două plutoane de asalt aerian (50 – 70 de personal) cu sprijinul unui pluton întărit de 4 vehicule blindate Brigada 82 a Forțelor Armate Ucrainene, a fost oprită. Ca urmare, un mic cap de pod inamic cu o suprafață de aproximativ 1,5 km pătrați a fost format în spatele primei linii de apărare lângă Verbovo. El nu are perspective de extindere, așa cum eronat încearcă acum să pretindă presa ucrainiană.

Prezența tunurilor și a obuzierelor autopropulsate cu rază lungă de acțiune de 155 mm în Forțele Armate ale Ucrainei (inclusiv CEASAR francez, Archer suedez FH77BW L52, precum și Krab polonez, Zuzana-2 ceh și 2S22 Bogdan ucrainean) dă inamicului superioritate în lupta contra bateriei. Obuzierele autopropulsate rusești de 152 mm „Msta-SM” și „Gyacinth-S” oferă o rază de tragere de până la maximum 37 km, în timp ce artileria ucrainiană trage la o distanță de 40-55 km.

În această situație, suprimarea efectivă a activității artileriei ucrainiene a obținută numai prin funcționarea regulată a echipajelor UAV „kamikaze” Lancet-3M și FPV care operează într-un câmp de informații unificat, cu alte echipamentele aeriene de recunoaștere optoelectronice și radar fără pilot și cu echipaj. Pentru a suplini acest declaj sunt utilizate bombe aviatice cu kit de planare, ale căror obiective sunt plasate la 55-60 km de linia de contact. Totuși funcționarea acestui complex unificat este departe de a se realiza întotdeauna și în timp real.

Drept urmare, elementele înaintate ale regimentelor 1430, 291 și 71 de infanterie motorizată ale diviziei 42 rusă, precum și regimentele 56 și 108 de asalt aerian ale Forțelor Aeropurtate Ruse, se află sub focul inamicului. fără posibilitatea unui răspuns fulgerător de contra baterie.

Totuși în acest moment, proiectilele dirijate pe fascicol laser „Krasnopol” lovesc echipamentele inamice, de la o distanță de 20 km. Adică acolo unde are loc concentrarea forțelor destinate atacului.

Astăzi datorită situației critice, rușii au folosit pentru prima dată muniția de fragmentație, acoperind culoarele deminate de trecere ale grupurilor tactice de companie mecanizate, ale brigăzilor 47 și 82 ale Forțelor Armate ucrainene în momentul înaintării către zonele apărate de infanteria rusă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.