Comunicat: Patriarhia Română își exprimă adânca îngrijorare cu privire la recrudescența războiului din Israel

0 548

Biroul de Presă al Patriarhiei Române a transmis un comunicat în care își exprima adânca îngrijorare și deplina solidaritate după atacul Hamas cu mii de rachete lansat asupra Israelului în dimineața de sâmbătă.

Text integral:


Patriarhia Română își exprimă adânca îngrijorare cu privire la recrudescența războiului din Israel, ca urmare a atacului terorist declanșat în zorii zilei de azi, 7 octombrie, atac soldat cu zeci de morţi şi sute de răniţi.

Războiul reprezintă totdeauna o catastrofă socială cu urmări incalculabile în planul suferinței omenești și al pierderii vieții unor persoane total nevinovate. O catastrofă umanitară.

De aceea, prioritatea cea mai înaltă, mai ales în contextul tragic prin care trece acum o altă țară devastată de război (Ucraina), o reprezintă găsirea unor soluții diplomatice menite să oprească escaladarea violențelor și a crimelor amorsate în atacul terorist de astăzi.

Patriarhia Română își exprimă deplina solidaritate cu statul Israel și cooperează cu autorităţile de resort pentru ca cei aproape 800 de pelerini români să revină acasă.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Leave A Reply

Your email address will not be published.