Balada lui Ciprian Porumbescu a fost cântată la 170 de viori în centrul Sucevei

0 662

170 de violoniști au cântat Balada lui Ciprian Porumbescu în centrul Sucevei sâmbătă, 14 octombrie, când s-au împlinit 170 de ani de la nașterea compozitorului.

„Un mod de a-l omagia este de a veni cu flori, cu tricolor, pentru că Ciprian Porumbescu a fost un mare patriot”, a declarat Niculai Barbă, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava.

„Tinerii trebuie să transmită mesajul mai departe peste timp. Este un mesaj emoționant. Toți acești tineri sunt din județul Suceava. Tineri violoniști care bat la porțile consacrării sau sunt deja consacrați s-au reunit astăzi aici pentru a da un mesaj.”

Un recital cu 140 de viori a avut loc și la Stupca, județul Suceava, în 6 iunie, când s-au împlinit 140 de ani de la moartea compozitorului.

Sărbătorirea a 170 de ani de la nașterea lui Ciprian Porumbescu a continuat sâmbătă, la Suceava, cu opereta „Crai Nou” a compozitorului interpretată pe esplanada Casei de Cultură de Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” al Centrului Cultural Bucovina și cu deschiderea oficială a Festivalului „Ciprian Porumbescu” la Teatrul Municipal Matei Vișniec.

Manifestările au fost organizate de Consiliul Județean Suceava.

(Foto credit: Facebook / Suceava News Online)

Leave A Reply

Your email address will not be published.