Evenimentele din decembrie 1989 au fost opera Moscovei ? (2)

0 546

Se afirma fara nicio proba ca 30.000 de agenti GRU ar fi actionat în decembrie 1989 în România. În 1989 URSS nu dispunea de atîtia agenti operativi GRU si ei erau mai utili în Armenia, Azerbadjan, Tarile Baltice, Ucraina, Republica Moldova unde erau ample miscari de strada pentru iesirea din URSS.

Oficiali români de rang înalt au mai afirmat ca agentii GRU se deplasau cîte 3, în masini Lada, cu numere de Republica Moldova. Numai ca în 1989 numerele de înmatriculare erau unice în URSS, fara inscriptionarea republicilor din uniune ( poza 1 ).

În 1989 România avea deschise 8-10 puncte de trecere a frontierei ( PTF ), rutiere si de cai ferate cu URSS. Controlul în PTF al unui autoturism dura cel putin 30 de minute în 1989, ceea ce ar fi însemnat ca cele 10.000 de autoturisme Lada ar fi blocat PTF-urile din România înca de la începutul anului 1989. În 1989 numarul autoturismelor înmatriculate în România era de mai putin de 1 milion de bucati, majoritatea fiind Dacia 1.100, Dacia 1.300 si foarte putine Lada, asadar cele 10.000 de Lada ar fi atras atentia pe sosele din România, cu mult înainte de decembrie 1989.

Daca intrau în România, cei 30.000 de presupusi agenti GRU trebuiau sa se hraneasca si sa locuiasca undeva, nu puteau dormi sub cerul liber în masinile Lada, pentru ca era iarna. Ori documentele oficiale atesta ca în luna decembrie 1989, la toate hotelurile din orasul Timisoara au fost cazati 1.525 de turisti straini, din care doar 788 erau din tarile socialiste, sovietici fiind mai putin de 300 ( poza 2 ).

Lovitura de stat din decembrie 1989 a fost data de armata româna sub comanda gen.lt Victor Athanasie Stănculescu care l-a evacuat cu elicopterul pe presedintele tarii, Nicolae Ceausescu, din sediul Comitetului Central ( 22 decembrie orele 12 ) pentru a-l aresta apoi ( 22 decembrie orele 15 ) si a-l executa pe 27 decembrie, într-o unitate militara de la Tîrgoviste. Așadar lovitura de stat e dată de un spion britanic, în rolul de ministru al Apărării, dar sovieticii sunt de vină !

De la arestarea lui Ceausescu si pîna la executia sa, au fost ucisi de teroristi neidentificati, aproximativ 1.000 de români, majoritatea civili. Acest lucru a fost posibil prin crearea aparentei unui „razboi civil”, prin operatiuni de razboi psihologic si mediatic toate concepute în Occident dar executate de români, nu de straini. Conform logicii NATO, tot sovieticii sunt de vină și pentru morții din România.

În decembrie 1989, generalii români, responsabili de lovitura de stat prin care Ceausescu a fost eliminat, erau parte a Tratatului de la Varsovia si azi ei sunt în NATO. Oare se poate spune ca NATO a premiat România, admitînd-o în NATO pentru succesul actelor de terorism din 1989 ? Exista aceasta perceptie, întrucît autorii actelor de terorism din decembrie 1989 n-au fost niciodata descoperiți și cercetati de Justitia româna, laudata si sustinuta de SUA.

Oricine stie ca sediul Comitetului Central din Bucuresti, dotat cu telefoane, nu asigura, în noaptea de 22/23 decembrie 1989, conditiile de conducere pentru generalul Stefan Guse, seful Marelui Stat Major al Armatei, fara propriul stat major. Hotararea comandantului executiv al Armatei se lua pe o harta unde apareau pozitiile de lupta sau dispozitivele de mars ale tuturor unitatilor din România. În decembrie 1989 nu a fost vorba despre un inamic superior pregatit în gherila urbana ci de un joc de sah, dinainte pregatit, în care generalii armatei române, au mutat si cu piesele albe, aflate la vedere si cu cele negre, ascunse opiniei publice si care jucau rolul de teroristi.

O alta actiune terorista din decembrie 1989 a fost organizarea si executarea diversiunii radioelectronice, de catre armata româna, prin introducerea de tinte false de catre conducerea Fortelor Aeriene si Apararii AA a Teritoriului prin echipamentul Almaz-2. Dar si prin omisiunea informarii unitatilor subordonate despre emiterea unor programari de zbor ale aeronavelor militare românesti.

Rezultatul fiind doborîrea elicopterul militar IAR-330, nr. 72, în apropiere de Alba Iulia, cel care-i transporta pe general-locotenent Constantin Nuta si general-maior Velicu Mihalea, arestati la Deva. Apropo, la locul prăbușirii a fost pusă o pală de elice și o cruce de marmură albă cu numele echipajului :„lt.col. post mortem Tudor Nicolae, mr. post mortem Motica Victor şi slt. post mortem Nicolae Galaftion. Col.(r) Constantin C. GOMBOŞ constatat în urmă cu 10 ani că ”oameni iresponsabili, au dat cu barosul, au spart betonul şi au tăiat pala, furând-o” ( poza 3 și 4 ).

Alt rezultat a fost doborîrea elicopterului militar IAR-316 nr. 89, în apropiere de Adamclisi pe timpul executarii unei misiuni de cercetare. Diversiunea s-a soldat cu moartea a 9 militari, aflati la bordul elicopterelor românesti.

Leave A Reply

Your email address will not be published.