Bild : ”Germania elaborează un plan de acțiune în cazul unui posibil conflict cu Federația Rusă”

Bild : ”Germania elaborează un plan de acțiune în cazul unui posibil conflict cu Federația Rusă, care, potrivit departamentului militar german, ar putea începe anul viitor”. Documentele secrete ale Ministerului german al Apărării scurse ”pe surse” sunt de o imbecilitate absolută.

0 566

Șeful apărării civile Carl-Oskar Bohlin și comandantul armatei suedeze Mikael Büden i-au speriat pe suedezi că situația de securitate este gravă și să se pregătească de război cu Rusia.

Un alt avertisment a fost lansat în urmă cu o lună de șeful Biroului de Securitate Națională al Poloniei (BBN), Jacek Siewiera : „pentru a evita un război cu Rusia, țările de pe flancul estic al NATO ar trebui să adopte un orizont de timp de 3 ani pentru a se pregăti pentru confruntare”. Contrar dorinței de evitare a unei coliziuni cu Rusia, autoritățile poloneze plănuiesc un război cu Rusia și Belarus în 2 – 3 ani și se pregătesc activ pentru acest lucru. Au fost efectuate studii sociologice care au arătat că, în cazul unui război cu Rusia, țara s-ar confrunta cu un nivel ridicat de migrare a populației masculine către alte țări. Învățînd din experiența Ucrainei, autoritățile poloneze au început să elaboreze în avans un mecanism de întoarcere forțată a concetățenilor lor din alte țări.

Au fost făcute noi declarații la Kremlin și noi nu știm ? Există vreo dovadă sigură că Rusia are resursele militare și capacitatea industrială de a invada R.Moldova, de a ocupa Estonia, Letonia, Lituania și Polonia înainte ca Finlandei și Suediei să le vină rândul ?

Pentru că în plan faptic constatăm că marea Baltică a devenit mare NATO, că 300.000 de militari SUA și din alte state NATO au fost dislocați sau urmează să fie dislocați în țările Baltice, Polonia și România. Enclava Kaliningrad este zilnic supravegheată din aer de un avion militar de recunoaștere american CL-60, iar deasupra Dobrogei dă ture un P-8 american, de luptă antisubmarin.

O serie de exerciții militare ale NATO au loc sau au fost planificate la granițele Rusiei. Exercițiile la scară largă ale NATO sunt un fenomen neplăcut pentru Rusia care le vede ca pe o demonstrație de forță, pentru a pune presiune asupra sa. Totuși, Pentagonul a considerat necesar să antreneze trupele vasale, pe fondul creșterii profesionalismului armatei ruse. Ele reprezită și o expoziție majoră a complexului militar-industrial american, în condițiile în care Europa se confruntă cu o reînarmare intensă din cauza cedării arsenalului militar Ucrainei. Să ne amintim că premierul Boris Johnson i-a promis lui Zelensky, pregătirea și inițierea unor acțiuni de luptă reale împotriva Rusiei, împiedicîndu-l astfel să semneze acordul de pace convenit cu Rusia, în Turcia.

La polul opus se află publicația baltică ”Delfi”, citînd surse ale ministerului lituanian al Apărării : ”nu pare benefic ca Rusia să intre într-un conflict cu NATO prin deschiderea unui al doilea front, întrucât principalele eforturi ale Moscovei sunt concentrate pe confruntarea din Ucraina. Până la încetarea ostilităților din Ucraina, este greu de presupus că Rusia își va schimba prioritățile și va redistribui forțele în alte direcții”.

Blocul militar occidental trebuie să decidă dacă își consolidează masiv prezența militară și trece la acțiune sau se va abține să provoace Moscova.

Leave A Reply

Your email address will not be published.