Bursa din Moscova interzice dolarul și euro în tranzacționări

0 681

Pentru că știrea a fost trunchiată și răstălmăcită, să lămurim ce și cum cu interzicerea tranzacționării euro și dolar la Bursa din Moscova.

Bursa din Moscova și Centrul Național de Compensare, care face parte din aceasta, au căzut sub sancțiunile SUA. Centrul Național de Compensare îndeplinește funcțiile de organizație de contrapartidă centrală pe piața financiară rusă. Compensarea înseamnă plăți fără numerar între țări, bănci, companii și întreprinderi. La schimb, aceasta înseamnă și decontări reciproce pentru tranzacții.

Datele tranzacțiilor sunt verificate, corectate, înregistrate, iar fondurile sunt transferate părților la tranzacții. Conturile NCC conțin moneda folosită de rezidenții ruși. NCC acționează ca intermediar în tranzacțiile la Bursa din Moscova, adică participanții profesioniști la tranzacționare intră în tranzacții nu între ei, ci cu NCC. NCC devine vânzător pentru fiecare cumpărător și un cumpărător pentru fiecare vânzător. Acest lucru asigură securitatea tranzacțiilor și asigură îndeplinirea obligațiilor de ambele părți.

Ca răspuns la mesajul cu privire la restricțiile introduse, Bursa din Moscova a raportat că, din cauza noilor sancțiuni americane, din 13 iunie 2024, tranzacțiile nu numai în dolar, ci și în euro nu vor mai avea loc.

Comunicat de presă:

  1. Pe piaţa valutară şi pe piaţa metalelor preţioase, tranzacţionarea se va desfăşura pe toate instrumentele, cu excepţia perechilor valutare dolarul american şi euro.
  1. Pe piețele bursiere și monetare, piața instrumentelor financiare derivate standardizate (SDFI), tranzacționarea se va desfășura pe toate instrumentele, cu excepția instrumentelor cu decontări în dolari SUA și euro;
  1. Pe piața instrumentelor derivate, tranzacționarea se desfășoară ca de obicei.

Care este șmenuiala ? Sancțiunea obligă Rusia să nu vândă sau să cumpere nimic în euro sau dolari. Toate compensațiile se fac în ruble. Rusia crescând volumul de mărfuri exportate și al compensațiilor cu alte state, automat sporeste nivelul utilizării rublei la nivel global, în detrimentul principalelor valute occidentale.

Mai rețineți un aspect al domeniului de aplicabilitate, mentionat de ruși în comunicat : „pe piaţa valutară şi pe piaţa METALELOR PREȚIOASE”. Prietenii știu de ce

Leave A Reply

Your email address will not be published.