Recital cameral de excepție la Muzeul Memorial “Octavian Goga”

0 665

La Muzeul Memorial “Octavian Goga” a avut loc un eveniment cultural de excepție: un recital cameral susținut de către formația “Trio TRiLL” (lector univ. dr. Ligia Ghilea-Nichitean – soprană; lect. univ. dr. Ligia Ghilea – pian; lect. univ. dr. Rodica Trandafir – vioară, dirijor), asistată de către pianistul și compozitorul conf. univ. dr. Tudor Feraru.

Deși foarte tânără, formația a susținut deja multiple recitaluri pe diverse scene naționale, dar și un microconcert la Domeniul Regal Săvârșin, la invitația Casei Regale a României.

Publicul a fost încântat de piesele semnate de către mari compozitori din diferite perioade ale muzicii clasice, repertoriul variat și extraordinar de melodios cuprinzând atât compoziții muzicale din epoca Barocului, cât și opere contemporane aranjate special pentru formula “pian, vioară și voce”.

Iubitorii acestui gen muzical au beneficiat de un cadou special din partea Ligiei Ghilea-Nichitean: cartea “Spectacolul și regia de operă”, în care autoarea aduce o contribuție extrem de valoroasă în domeniul montării compozițiilor muzicale scrise pentru soliști, cor și orchestră pe textul unor librete dramatice.

”Muzica de cameră este importantă atât pentru muzicieni, cât și pentru public, deoarece oferă o oportunitate de a explora detalii muzicale subtile și de a experimenta o comunicare muzicală directă. Pentru interpreți, aceasta reprezintă o șansă de a-și dezvolta abilitățile de ascultare și de a colabora îndeaproape cu alți muzicieni. Pentru public, muzica de cameră oferă o experiență mai personală și mai apropiată de muzicieni și de muzică.”, ne-a declarat Dr. Eduard Boboc, manager al Muzeului Memorial “Octavian Goga”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.