28 august 1922, prima reclamă de radio a fost difuzată de postul de radio „ WEAF ”din New York
2008 – O statuie din aur masiv care o reprezintă pe top-modelul Kate Moss, având o valoare de 1,5 milioane de lire sterline, a fost dezvăluită la British Museum din Londra; intitulată „Siren”, sculptura este o lucrare a artistului Marc Quinn, fiind, totodată, cea mai mare statuie din aur masiv care a fost realizată în lume, din Antichitate până în prezent.
2006 – Portugalia a început să elibereze primele paşapoarte biometrice.
2006 – Ministrul israelian de Externe, Tzipi Livni, a cerut, la Berlin, comunităţii internaţionale să se opună „ameninţării” Iranului care încerca, potrivit lui, „să câştige timp” pentru a se dota cu arma nucleară.
2006 – Comisia parlamentară de Cod electoral a decis să-şi însuşească proiectul Pro Democraţia privind introducerea votului uninominal şi să-l trimită mai departe Senatului ca primă Cameră sesizată.
2005 – Liderul PSD, Mircea Geoană, a propus realizarea unui „Acord pentru reforma politică”, prin care partidele, societatea civilă, mediile socio-profesionale să formuleze propuneri de modificare a Regulamentelor Senatului şi Camerei Deputaţilor în sensul creşterii transparenţei activităţii parlamentare.
2003 – Richard Perle, unul dintre principalii consilieri de la Pentagon, a respins ideea unei administraţii ONU în Irak, unde militarii americani sunt, zilnic, victime ale atentatelor.
2003 – Acţiunea Populară a cerut demiterea ministrului Rodica Stănoiu, acuzată că refuză să facă publice detaliile contractului de restaurare a Palatului de Justiţie.
2002 – România a obţinut 2,6 puncte dintr-un maximum de zece, ocupând locul 77 într-un clasament privind Indicele de Percepţie a Corupţiei (IPC) 2002 calculat de Transparency International (TI) pentru un număr de 102 ţări.
2001 – Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor a aprobat o Ordonanţă de urgenţă privind constituirea Fondului România pentru „promovarea imaginii reale a ţării în exterior”.
1997 – Senatorul american Richard Lugar a discutat cu autorităţile de la Bucureşti perspectivele continuării procesului de extindere a NATO în etapa post-Madrid.
1996 – A fost creat Comitetul Naţional de sprijin al candidaturii lui Ion Iliescu la preşedinţia României, comitet care a reunit personalităţi ale vieţii publice din ţară şi străinătate.
1996 – Un tribunal londonez a oficializat divorţul dintre Prinţesa Diana şi prinţul moştenitor Charles al Marii Britanii.
1963 – Martin Luther King a ţinut, la Washington, în faţa unei mulţimi imense, celebrul discurs „I have a dream”.
1930 – A avut loc, la Varşovia, prima Conferinţă a ţărilor agrare în vederea căutarii unei soluţii pentru ieşirea din criză; au participat Bulgaria, Cehoslovacia, Estonia, Iugoslavia, Letonia, Lituania, România şi Ungaria, formând „Blocul statelor agrare”.
1924 – A început Revolta din August, o insurecție nereușită împotriva dominației sovietice din Republica Sovietică Socialistă Georgiană.
1922 – Prima reclamă de radio a fost difuzată de postul de radio „ WEAF ”din New York; reclama încerca să convingă oamenii să cumpere spaţii de la „Queensboro Corporationˮ, o firmă imobiliară; pentru difuzarea reclamei timp de cinci zile, la ore de maximă audienţă, corporaţia a plătit postului de radio suma de 50 de dolari.
1917 – A avut loc loc Bătălia de la Cireşoaia, în cadrul Primului Război Mondial. Acţiune ofensivă româno-rusă, a fost soldată cu pierderi extrem de grele. „Bătălia de la Cireşoaia” a fost ultima operaţiune militară importantă din campania anului 1917 pe frontul românesc.
1917 – S-a stins din viaţă Calistrat Hogaș, prozator roman, cel care a debutat în 1874 cu poezia „Legenda lăcrămioarei” în nr. 5 al ziarului local „Corespondenția provincială”. La 3 iulie 1882, Calistrat Hogaș a debutat și ca prozator în revista locală „Asachi”, cu fragmente din ciclul „Amintiri dintr-o călătorie”.
În 1922, lui Calistrat Hogaș, căruia în 1915 îi fusese refuzat premiul Academiei de 5000 lei, „Adamachi”, i se conferă postum cel dintâi premiu inițiat de Societatea Scriitorilor Români.
1917 – A murit Anton Naum, poet junimist, profesor universitar al universității ieșene: „A predat cursuri de literatură franceză – de la originile sale și până în secolul al XIX-lea și a tipărit pentru studenți un manual de „Istoria limbii și literaturii francezeˮ. Anton Naum a fost una dintre figurile cele mai îndrăgite ale Societății literare „Junimea”, a cărui membru a devenit în 1972, ajungând unul dintre cei mai fideli junimiști și colaboratorul constant al „Convorbirilor literare”, unde și-a publicat aproape toate poeziile, originale sau traduceri.
Anton Naum este tipul poetului academic, lucrând pe teme generale, folosind un material pus la dispoziție de istorie, studii clasice. Elementul fundamental al liricii lui este credința. În majoritatea poeziilor, imaginile biblice polarizează interesul, devenind astfel imagini-cheie pentru descifrarea ansamblului. Opera lui conține și poeme satirice. Apărute mai întâi în revista junimistă „Convorbiri literare”, toate poeziile lui Anton Naum au fost adunate în volumul „Versuri” (1890).
1911 – Au avut loc, la Bucureşti, festivităţile consacrate a 20 de ani de la înfiinţarea „Ligii pentru unitatea culturală a tuturor românilor”.
1883 – În Marea Britanie s-a interzis robia.
1882 – Consistoriul din Chişinău, gubernia Basarabia, a aprobat itinerarul procesiunii de transportare a icoanei Maicii Domnului, care urma să înceapă la 19 septembrie de la mănăstirea Hârbovaţ, să treacă prin satele Călăraşi, Seliste-Tuzara, Sadova, Conojeni, Ciuciuleni, Drăguşeni, Bobeica, Dahnovici, Stolniceni, Văsieni, Mănoileşti, Ruseşti, Bardar, Costejti, Mileşti, laloveni şi să ajungă la 30 septembrie la Chişinău.
1828 – A văzut lumina zilei Lev Tolstoi, scriitor rus, considerat de către cititori ca fiind unul dintre cei mai importanţi romancieri ai lumii, unul dintre scriitorii de seamă din timpul perioadei cunoscută ca „vârsta de aur a literaturii ruse”.
Operele sale au avut o influență hotărâtoare asupra dezvoltării romanului mondial, iar credințele, ideile sale filosofice și estetice, propovăduite de-a lungul vieții prin celelalte opere, sunt reunite și cunoscute sub denumirea de „tolstoism”. Creația sa epică se impune prin capacitatea de cuprindere, adâncimea viziunii, acuitatea observației sociale și psihologice, sentimentul tragicului și omenescului.
1789 – Astronomul englez William Herschel a descoperit o lună nouă a planetei Saturn.
1728 – Vitus Bering a descoperit o strâmtoare între Asia şi America de Nord, căreia i-a dat numele său.
1565 – A fost fondat San-Agostin (Florida), prima aşezare permanentă a europenilor în America de Nord.