După modelul comunist ”Cutezătorii”, PSD-ul pregătește la Cluj noul regiment politic, ”Cotețarii”

0 191

            După episodul Cu scroafa la coafor, PSD-ul mai pregătește o armă biologică cu care vrea să testeze electoratul. Este un experiment pilot cu locul de desfășurare Transilvania, județul Cluj și mai ales, Cluj-Napoca. Să nu vă las de izbeliște, vă povestesc acușica ce-am aflat despre periplul opincilor roșii la capitală. Mai târziu voi deconspira și cine este bomba biologică.

            Cică pe-un picior de plai, fără gură de rai, că-i prea curată și dezinfectată, 26 (douăzecișișase) de primari social-democrați s-au deplasat ieri la capitală, pentru o întrevedere cu marele guru politic, Liviu Dragnea, zis și Împăratul Roșu. Gurile bârfitoare spun că pentru întâlniri private a fost solicitat un alt reformator Stângaci, (scuze, am dorit să scriu de stânga), vicepremierul Vasile S. Dâncu, acest Moromete al politicii neaoșești din perioada postbelică (a se citi postrevoluționară). Ieri, Împăratul Roșu a fentat întâlnirea cu batalionul primarilor pesediști pentru că a fost invitat la Cotroceni să-și bea șnapsul cu ceilalți lideri de partid și cu șpilhozănarul șef de  la Palat. Chiar irelevant de ce s-au văzut acei domni și gentelmani, important este că delegat pentru întâlnirea de ieri a fost secretarul general al PSD, nenicul Marian Neacșu, zis Tarzan, acest brav român care a fost forțat să învețe să lupte cu fauna politică din Parlament și din Kiseleff, sau să înoate contra curentului printre vertebratele moi din Dâmbovița, iar pentru aceasta, fără pic de rușine publică, a apelat la colacul cu rățușcă a fiicei sale, pe care a adus-o cu colac cu tot, și cu salar, în cabinetul lui parlamentar. Să mai spună cineva că în România sportul nu se face cu sacrificii. Știți ce-a făcut Tarzan? Le-a dat cu flit bravilor soldați ai revoluției roșii de la Cluj, până azi.

            Azi este azi, distinși lecturatori ai acestei povești. Întâlnirea de taină a avut loc și la ea au participat Împăratul Roșu și Tarzan, pe de o parte, și deputatul Itu (zis Gerilă, pentru că domnia sa este mereu înghețat în nederanjare), ”drumețul” politic Vasile Ilea (fost democrat, momentan socialist, zis Flămânzilă – lăcomind la oportunități politice), fostul lider local Remus Lăpușan, zis și Sf. Duminică – pentru că executa cu sfințenie tot ceea ce poruncea Ioan Rus sau prorocea vicepremierul Moromete și actualul lider, interimarul Horia Nasra, zis Ochilă, pentru abilitatea lui bloghistă, cu care se descurcă cu cititul și scrisul pe monitoarele calculatoarelor de la sediul PSD. Nu ultimul și nici cel dintâi, participantul cel mai mărunt și insignifiant, însă un fin observator (pe modelul highlander – nemuritorul) al părintelui Moromete, a fost Mihai Mocanu, directorașul IRES, care a substituit tăiatul frunzelor la câini cu tăiatul facturilor pentru consultanță politică, după modelul celui mai bine plătit dintre consultanți, prostitorul politicienilor roșii, Bogdan Teodorescu. Cei șapte s-au întâlnit degeaba, pentru că decizia inițială nu s-a schimbat . Ca atare, Ochilă rămâne șef la județeana de partid, iar la municipală interimatul va fi asigurat de Flămânzilă Vasile. În ședința cu pricina, singurul purtător (sau poate doar mânuitor) de paloșe a fost Împăratul Roșu, cel care a tăiat decizional în carnea moartă a socialismului clujean. Tarzan e un biet cuțitar care se mulțumește să-și umfle mușchii și să încrețească cu urletele sale de luptă bietele creiere tinere rămas să lupte pe frontul nord-vestic al politicii.

            Mi-aș dori să pot spune că delegația pesedista s-au dus boi și s-au întors văcuțe milka, dar am una mai bună.  Vă invit la un exercițiu de imaginație. Mai țineți minte ”Balada lui Toma Alimoș”, cel ”înalt la stat, mare la sfat și viteaz cum n-a mai stat”? Eu când mă gândesc la Dragnea și Dâncu nu mă poci gândi decât la Toma Alimoș și cum sta el drept în fața primejdiei precum bradul din răcoarea codrilor. Doar că, din păcate pentru imaginația mea, mi-s osândit la percepția realității așa cum este ea. Brazii ăștia doi sunt cam bătriori și uzați de luptele duse pentru primenirea și propășirea neamului ‘nost. Ca atare, nu mai curge prin ei acea sevă originară a conștiinței, și din lemnul lor nu mai poți face cetăți politice durabile. Poți încropi niscavai cotețe în care să se inițieze tinerii godini. La cum stau lucrurile la Cluj, vierii sălășuiesc în codrii liberali ai democraților, care sunt pregătiți să trimită godinii la culesul merelor pentru tăvițele ospățului din toamna târzie a acestui an.

            Vă eram dator cu deconspirarea bombei biologice. Botezată Ochilă, această bombă îi vizează pe toți cei care credeau că stânga nu poate depăși într-ale ridicolului pe peneliștii originali, cei care sub conducerea lui Nicoară au zburdat mereu nepotcoviți. Nu-i doresc răul acestui tânăr, îi doresc doar să-și păstreze ceea ce teoretic nu ar putea să-i fure nimeni: deminitatea!

            Să nu-mi spuneți, voi lecturatorii, că nu vă interesează ce se întâmplă în anexele gospodărești ale socialiștilor clujeni, pentru că în cotețele roșii se pregătește viitorul politic parlamentar care ne va reprezenta la nevoie, prin nevoile lor!

            Pentru ca pamfletul să fie complet, le transmit Împăratului Roșu, Tarzanului și acoliților lor, că pentru pielea lor alimoșească, pot să mă strige Manea. ”Nu mor caii când vor câinii, nici câinii când vor stăpânii”, spunea marele Nichita Stănescu. Voi oare ați auzit de el, roșilor, sau vreți să știți dacă a fost tradus în România?!…

Leave A Reply

Your email address will not be published.