”Farmacia” CMID de la Dobrin (Sălaj)

0 197

 

            Foarte mulți dintre cunoscuții mei se distrează pe seamă Zalăului și Sălajului. Foarte des aud întrebarea: ”Ce județ este, mă, Sălajul? Ce reședință de județ este Zalăul care nu ajunge la 55 mii de locuitori?”. Apoi apar glumele de genul bancurilor cu albanezi: ”Dacă în Zalău plouă, primarul se poate întâlni cu locuitorii urbei în sala polivalentă!”. Îndreptățite sau nu, mă refer la întrebări, județul Sălaj și Zalăul îți văd de viața lor liniștită de provincie. Nu doresc să mă opresc acum asupra investitorilor sosiși acolo și nici de privatizările reușite din Sălaj, doresc să vă arăt ceva.

            Nu sun prea multe de spus. Centrul de Management Integrat al deșeurilor Sălaj a devenit funcțional cu autorizație definitivă. O situație similară cu a Clujului, până la un punct. O investiție a Consiliului Județean Sălaj, prin atragerea de fonduri europene. Valoarea proiectului mult mai mică decât cea estimată la Cluj: 36 de milioane de euro, față de cele 50 de milioane. Un singur președinte la Sălaj: Marc Tiberiu. ”Stângaci”, adică de stânga, pesedist. Județul Cluj: Alin Tișe (cel care a demarat proiectul), Horia Uioreanu, Vakar Istvan, Mihai Seplecan, Marius Mânzat, Alin Tișe (reîntors la timona Consiliului Județean în iunie 2016). Toți dreptaci, adică capitaliști veroși. La ora aceasta proiectul CMID de la Cluj este blocat și așteptăm din partea comisiilor abilitate să știm dacă vom returna cei aproximativ 15 milioane de euro cheltuiți inutil, sau cât vom returna din această sumă. Clujul lui Boc își duce gunoiul la rampa temporară a RADP, restul județului face naveta către Oradea sau Odorheiu Secuiesc. Sălajul își duce gunoiul la Dobrin. Acolo există totul: stație de sortare a deșeurilor, stația de compost, stație de prelucrare și tocare a feroaselor. șamd. Nu doresc să vă fac capul praf cu termeni tehnici, vă invit să vedeți fotografiile pe care le-am făcut la fața locului.

            La Dobrin, județul Sălaj, gunoiul miroase a gunoi. La Cluj, gunoiul poartă costume de firmă și se parfumează ”franțuzește”. Nu este universal valabil nefericita mea glumă anterioară, însă cine se simte să suporte cuvintele neparfumate!…

[foogallery id=”1452″]

Leave A Reply

Your email address will not be published.