Lui nenea Oprea nu-i nimerești neuronul nici dacă-i lipești luneta de frunte

0 187

 

Pe nenea ăsta, Oprea (Gabriel n.red), fost ministru al internelor, l-ați auzit aseară, la știri? Dacă nu, vă ajut: „Este foarte ciudat fiindcă în acea zi, din câte știu, a trecut de patru ori pe lângă această groapă. Înainte să ajungă echipajul de poliție și motociclistul au fost avertizați prin radio, li s-a spus ‘urmează lucrarea’ și au confirmat. De altfel, poate nu e lipsit de atenție, cel de pe mașina de poliție era nașul tânărului polițist. Din ce știu, chiar i-a spus: ‘nu cred că e bine să vii in seara asta’. Dacă era un profesionist…”. Această declarație îi aparține acestui personaj sinistru Gabriel Oprea (printre alte ocupații magistrale și fost ”scutier” a Luceafărului huilei, Miron Cozma), declarație oferită presei imediat după ce colegii senatori ai acestuia au respins solicitarea DNA de începere a urmăririi penale pe numele său, pentru uciderea din culpă a polițistului Bogdan Gigină.

Sincer?! Chiar nu sunt curios de unde venea sau unde mergea. Chiar nu sunt curios dacă venea de la restaurant, de la amantă sau după cum tot el a declarat, „de la o instituție pe linia securității naționale….”. Indiferent că a avut sau nu acoperire legală pentru acea deplasare, nu spui că tânărul polițist – decedat în timpul acelei misiuni, în urma unui accident – nu s-a dovedit a fi un profesionist. Nea’ Caisă, musai să gândești! Omul acela care a murit la datorie, chiar accidental sau nu, avea o soție, avea părinți, pe care tu îi rănești acum întinându-i memoria. Știi ce-i aia tină? În niciun caz tină nu este diminutivul de la vreo Florentină pe care ai matrafoxat-o voios în tinerețile târzii exprimate în perioada răposatului mandat. Să-ți explic și ce înseamnă răposat? De fapt, la cât îți este de chinuit neuronul de sub perucă nu m-ar mira să aflu că ai fi putut spune că Bogdan Gigină a fost cascador în timpul liber și că în realitate acesta mergea cu spatele la ghidon și cu fața spre mașina ta, stând în picioare pe șaua motocicletei, pentru că exersa o cascadorie pentru un film care nu va fi făcut niciodată. Te mai poți scoate spunând că Bogdan era scamator, descendent direct din Houdini și că a executat un atentat la adresa siguranței naționale, încercând să-ți ascundă de ochii lumii singurul neuron viu de la acea oră. Uite, încă una! Gigină a încercat o manevră Jedi și Forța s-a răzbunat pentru o manevră neautorizată de codul Jedi.

Nu am nici o treabă cu tine, măi nene. Da’ fii respectuos! Ce tupeu frustrant și ordinar poți să ai: „… ca militar, este o cruce pe care o să o duc toată viața, pentru că a murit un coleg la datorie”. Această declarație o poate da numai unul care s-a uitat prea mult la soare, întrebându-se de ce a orbit! Pffff! Iată ce pățești când nu mai exiști ca om politic, când nu mai ai putere și influență, și astfel ai ”scăpat” de sub aripa ocrotitoare a celor două genii pustii ale Realității TV, un geniu mai pustiu decât celălalt!…

Acesta este un pamflet mai trist decât realitatea (fără tv)!…

Leave A Reply

Your email address will not be published.