In Humor We ALL Trust-interviu cu Bogdan Beșliu

0 200

Vă prezint în continuare un interviu neconvențional cu Bogdan Beșliu, cel care a făcut selecția filmelor din cadrul festivalului de film și teatru „ComedyCluj” aflat la cea de-a VIII-a ediție a sa.

Cât de des râzi într-o zi?
Cel puțin jumătate de oră în afara programului. În timpul procesului de selecție se ajunge și la două ore sau chiar mai mult dacă filmele pe care le văd sunt bune.
Îți mai amintești când ai râs ultima dată din tot sufletul? Și dacă da, în ce context?
Astăzi. Festival de comedie, puține ore de somn și invitați de senzație, combinația perfectă pentru o porție sănătoasă de râs.
Care este cel mai nou banc pe care l-ai auzit?
Când vine vorba de bancuri, am probabil cea mai proastă memorie de pe planetă. Nu sunt în stare să țin minte un banc nici în primul minut de când îl aud, ca un peștișor auriu.
Când ai realizat selecția filmelor care a fost modalitatea prin care ai estimat gradul de umor al fiecăruia în parte?
Din fericire nu prea există jumătăți de măsură la râs. Ori râzi, ori nu, așa că partea de umor se acoperă ușor: dacă râd bilă albă, dacă nu, șters de pe listă.
Prietena, iubita, soția ta îți apreciază umorul tău sau nu prea?
Dacă nu l-ar aprecia, n-ar mai sta cu mine. Cel puțin așa sper, căci dacă nu-l apreciază înseamnă că suferă zi de zi.
Povestește-mi un context în care te-a salvat simțul umorului?
Te scoate din orice discuție cu potențial mare de a deveni penibilă. Sau atunci când strigi după cineva pe stradă, iar persoana care se întoarce doar seamănă vag cu cel pe care îl aveai în cap. Chiar și atunci când repeți figura de vreo 20-30 de ori.
Cum ți-ai imagina un rai al umorului? Care ar fi programul unei zile în acest rai și ce filme de referință ai integra în cadrul unui festival care s-ar desfășura acolo? Bineînțeles presupunând că în acea dimensiune ar exista cinematografe :)).
Mă gândesc că dacă tot e rai, avem timp suficient, așa că o luăm de la început cu comedia și ne uităm până în prezent. Poți să dai skip când nu-ți place ceva, poți să-ți alegi filmul din listă și nu deranjezi pe nimeni indiferent ce vezi. Libertate de alegere, program complet și personalizat pentru fiecare! Nu cred că am face vreun festival, n-ar mai fi nevoie, căci toate ar fi la îndemână, nu se mai pune problema accesului la filme. Dar, dacă ar fi nevoie, probabil fiecare zi ar fi dedicată unui subgen al comediei; de la cea dramatică, la neagră, satiră sau parodie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.