Pledoarie împotriva antisemitismului

0 151

Motto: Nu am fost şi nu sunt antisemit, pentru că ar însemna să fiu anticreştin. Pentru că, să fim cinstiţi, Hristos nu e din Fălticeni. Petre Țuțea

În primul rând ar trebui să se știe cine sunt semiții pentru a înțelege care este semnificația antisemitismului. O clarificare etimologică prin apelul la dicționar ar constitui cea mai bună modalitatea de a ne edifica în această direcție.

Cea mai precisă și clară definiție am găsit-o în „Dicționarul limbii române literare contemporane” (DLRLC) (1955-1957) și anume:

SEMÍT, -Ă, semiți, -te, s. m. și f. Persoană care face parte din grupul de popoare, apropiate între ele prin limbă, din sud-vestul Asiei și nordul Africii (căruia îi aparțineau vechii babilonieni, asirieni, fenicieni, iudei etc. și arabii, evreii, abisinienii etc. de astăzi), sursa: DLRLC (1955-1957). Facem precizarea că Abisinia s-a rupt în două părți, Etiopia și Eritreea deci  abisinieni sunt  asimilați  astăzi etiopienilor și eritreenilor.

Prin antisemitism se înțelege în accepțiunea comună a termenului a fi antievreu ceea ce, în conformitate cu analiza etimologică exactă realizată anterior conduce, prin prisma logicii elementare, la o serie de contradicții flagrante. Cu alte cuvinte acuzația de antisemitism adresată unor arabi, palestinienii spre exemplu, ar trebui să reprezinte faptul că aceștia se urăsc și manifestă intoleranță atât față de evrei cât și deopotrivă față de ei înșiși, ceea ce se constituie într-o imensă aberație. Termenul de antisionist este mai precis și descrie mai exact natura celor care militează împotriva unor aspecte mai degrabă  de factură ideologică și religioasă decât etnică.

În conformitatea cu Sandu Frunză., profesor universitar la Facultatea de Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării (FSAC) Cluj-Napoca, în cartea sa „Fundamentalismul religios și noul conflict al ideologiilor”, sionismul s-ar plasa pe poziția fundamentalismului religios specific iudaismului, respectiv religiei iudaice de o anumită orientare.

Cum ai putea să fii împotriva unei națiuni și unui popor în ansamblul său, pentru anumite greșeli provocate de unii lideri și conducători vremelnici, sau pentru fapte care s-au desfășurat în trecut? Cum i-ai putea incrimina în bloc pe toți germanii pentru ce s-a petrecut în timpul celui de-al doilea război mondial?  Analogic cum i-ai putea condamna în totalitatea pe ruși de declanșarea tot a celui de-al doilea război mondial sau de instaurarea comunismului mondial? Sau cum ai putea arunca anatema asupra poporului evreu în ansamblul său pentru răstignirea lui Hristos, invocând apartenența la creștinism. Avem aici exemplul lui Hristos care a avut imensa compasiune să afirme: „Tată, iartă-i, că nu știu ce fac” Luca 23:24 în timp ce era lovit, umilit, schingiuit, torturat și crucificat. Ce exemplu mai elocvent avem în această direcție, decât iubirea imensă pe care acesta a manifestat-o prin care iartă indivizii indiferent de dimensiunea răului pe care l-au provocat. Aici ar trebui să fim capabili să disjungem clar, să facem o distincție netă între energiile specifice răului și persoanele prin care aceste energii se manifestă. De altfel se știe că nu poți lupta niciodată cu răul prin rău. Prin aceasta nu faci altceva decât să-l potențezi și să-l amplifici.

Cum ai putea compara, asimila, identifica o elită malefică și abjectă cu o singură etnie, când de fapt ea este alcătuită, să spunem drept, din membrii ai tuturor etniilor. Maleficul nu are o etnie în sine. Reprezentanții săi se pot folosi de unii sau de alții într-o mai mare sau mai mică măsură. Da, se știe că mulți dintre bancheri sunt evrei după etnie. Dar ce legătură are aceasta cu poporul evreu în ansamblul său. Sunt toți bancheri și nu știu eu? Nu au și ei medici, istorici, muncitori ca oricare alt popor. Este o greșeală imensă să asimilezi toți evreii ca făcând parte dintr-o elită distructivă. Cunoaștem aici personalități remarcabile ca Richard Wurmbrand, evreu de religie creștină. Nicolae Steinhardt, evreu de religie ortodoxă, Norman Finkelstein autorul cărții „Industria holocaustului” etc. etc.etc.

Un pic de rațiune și cunoaștere nu ne-ar strica la toți, nu de alta dar s-ar putea să o luăm pe arătură și nu-i bine, mai ales pentru aceia dintre noi care ne considerăm creștini. Orice sentiment de ură și intoleranță este total incompatibil cu doctrina creștină, o doctrină prin excelență a iubirii.

Că nu suntem de acord cu pretențiile de superioritate a oricărei națiuni pe plan mondial în momentul de față, aceasta ar trebui să fie de la sine înțeles. Nici Statele Unite, nici Federația Rusă, nici Germania, nici Israelul nu au dreptul, cel puțin teoretic, conform legislației internaționale, să subjuge sub nici o formă nici o altă țară. În teorie, pentru că în practică lucrurile stau altfel. Dar deciziile în acele cazuri se iau la nivel de elite. Iar marea masă constituie pentru elită aceeași turmă de manevră indiferent dacă suntem israelieni, români, ruși sau americani. Este dealtfel de notorietate că un vaccin al „prestigiosului” Institut „Luis Pasteur” a fost inoculat populației din Israel în trecutul apropiat.  Și de-abia când s-a realizat o mortalitate apreciabilă s-a oprit campania de vaccinare. Nu contează etnia când este vorba de cobai pe care se poate experimenta. Pentru elită, este fel de bun pentru această activitate un cetățean israelian ca și un cetățean român. Până n-o să ne intre bine în cap toate aceste lucruri și o să continuăm să repetăm ca niște papagali sintagme pe care nici măcar nu le înțelegem vom face și noi parte din acest proces de „divide et impera” prin care luptăm cu inconștiență unii împotriva altora fără ca măcar să realizăm acest lucru. Un om conștient, lucid și compasiv deopotrivă, nu intră în acest joc. N-are cum. Pentru că astfel, implicit ar face jocurile unor forțe demoniace și satanice. Ăsta e adevărul.

Există un curent, ce-l drept destul de subțire, care posedă extrem de puțini aderenți în România, care îi consideră pe evrei vinovați de toate relele posibile pe această planetă. Există infiltrați indivizi din servicii și masonerie (sic!) în aceste grupări de extremă dreapta care au grijă de radicalizarea discursului și plasarea lui într-o sferă a urii și intoleranței care nu face altceva decât să îndepărtează de aceste grupări orice persoană care dispune de un minim bun-simț .

Așa că este de la sine înțeles că orice creștin veritabil, nu pseudo-creștini, nu are cum să fie antisemit. Pentru că nu este vorba doar de iubirea manifestată doar pentru aproapele tău, ci, cu mult mai mult decât atât, și anume de iubire pe care este necesar să o nutrești față de dușmanul tău, oricare ar fi el, în conformitate cu Siluan Athonitul, reprezentant de seamă al monahismului creștin-ortodox.

Clar ca lumina zilei.

Că există oficine premasonice precum cluburile exclusiviste „Rotary” și „Lions” în care se decid inclusiv sumele alocate publicității media dintr-un anumit areal este perfect adevărat.

Că există lojile „B’nai Brith” loji masonice alcătuite în exclusivitate din etnici evrei, care aservesc o grămadă mare de masoni neevrei din diferite rituri: ritul de York, ritul de Memphis-Misraim, ritul Scoțian Antic și Acceptat, Ritul Francez, Ritul Scoțian modificat, este din nou adevărat. Aceste lucruri au loc la noi precum și în multe alte țări. Dick Cheney, vicepreședinte al Statelor Unite la acea dată, a venit într-o vizită privată  în România la Cluj-Napoca pentru un convent masonic. Aici a pus bazele unor două noi rituri antemenționate (Ritul Francez și Ritul Scoțian modificat) fapt dealtfel anunțat în prealabil de către purtătorul de cuvânt al ritului de York din România, scriitorul Olimpian Ungherea.

Cei care s-au dus acolo, s-au integrat  de bună voie și nesiliți de nimeni în aceste structuri malefice oculte de putere. De ce? Pentru a-și satisface orgoliu, pentru bani și putere.

O parte consistentă a parlamentarilor noștri și a celor care au funcții în guvernul României și BNR sunt parte a acestor veritabile rețele sociale de sorginte masonică care sunt întinse precum plase de păianjen pe întreg teritoriul României. Astfel de rețele sunt destinate implementării anumitor directive din parte structurilor de putere cărora li se subordonează.

Nu au cum să existe stăpâni fără o turmă care să i e supună. Exact așa se prezintă lucrurile și în cazurile de față relația dintre loja mamă „B’nai Brith”: „Fii Legământului”, „Fii Alianței”, „Fii Jurământului”, cum se mai traduce și obedienții neevrei din turma riturilor masonice antemenționate. Deci, în egală măsură ar trebui deconspirați și cei care aservesc și cei care sunt (se lasă) aserviți.

Antisemitismul, în fapt antievreismul este o plagă de care ar trebui să ne delimităm ferm. Nu putem asimila membrii unei etnii care au reprezentanți într-o o elită represivă cu etnia în ansamblul ei, oricare ar fi aceasta. De ce? Simplu. Pentru că nu este adevărat.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.