Papa Francisc dă “liber” la iertarea avorturilor-la BOR se dă liber la DNA

0 181

Ziua de ieri reprezintă oarecum un semnal care nu a primit atenția cuvenită având în vedere schimbarea radicală pe care o prezice. Papa Francisc a extins pe termen nedefinit puterea preoților catolici de a ierta avorturile, după ce înainte, aceștia au avut un an de “liber” în această privință. Acesta a dat un semnal din care se pot trage anumite concluzii și se pot face anumite preziceri despre cum instituția va evolua în anii ce urmează. Cu mesajul clar că ușile Bisericii Catolice sunt deschise tuturor, acesta a mai adăugat și faptul că puterea Domnului de a ierta este nemărginita atunci când omul se căiește, dar totuși, avortul rămâne un păcat major. Acesta a înțeles faptul că avortul este o tehnică de prevenție a unui rău sau suferințe mai mari. Direcția dată de Biserică Catolică este una fără precedent, mai ales dacă adăugăm și faptul că Papa Francisc are o abordare mult mai relaxată față de predecesorii săi în ceea ce privește relațiile între persoane de același sex – nu o să se concentreze pentru a face lobby împotrivă, pur și simplu nu o să intervină subliniind faptul că sunt alte probleme în lume în care instituția trebuie să intervină – “Sunt de părere că biserica ar trebui să își ceară scuze față de persoana gay pe care a ofensat-o, dar de asemenea trebuie să își ceară scuze și față de săraci, femeile exploatate, copiilor exploatați pentru muncă; trebuie să își ceară scuze pentru că a binecuvântat multe arme.” – Papa Francisc

Catolicismul și ortodoxismul sunt pe cale de dispariție, statistic, numărul celor care sunt activi pe acest segment scade la nivel mondial. Când se întâmplă un asemenea lucru, este clar că o reformă trebuie efectuată, adaptabilitatea înseamnă supraviețuire (și nu e prima dată când bisericile se reformează). Ortodoxismul în schimb, cel puțin în această zonă este foarte rigid, împlântat adânc în politică (unde nu îi e locul, deși istoria m-ar contrazice), când dacă privești obiectiv instituția, poți realiza că locul acesteia ar fi undeva pe lângă societatea civilă ca și tip de activități pe care ar trebui să le practice. Nu vreau să atac religia sau credința sau ritul, doar privesc obiectiv și o analizez ca și o instituție și ceea ce ar trebui să facă aceasta. Avem dovezi clare din Republica Moldova unde “mai marele” lor “ninjalău” că preot nu îi pot spune, a îndemnat lumea să voteze cu comuniștii, în timp ce ai noștri nu s-au sesizat, nu au dat un comunicat de presă care să condamne acest lucru. Nu au făcut acest lucru pentru că și ei îl practică, sunt implantați atât de adânc în politică încât au început și ei, ca și politicienii, să treacă pe la Poliție.

Spuneam într-un articol precedent că acea Coaliție pentru familie, o mișcare cu accente de Noua Dreaptă, iar politicile pe care le propune aceasta, o să ducă gradual la o societate extrem de restrictivă, în care minoritățile o să își piardă treptat din drepturi, iar noi vom fi tot mai controlați. Își mai amintește cineva cum a pornit această mizerie? Din senin, ca și mecanism de manipulare a maselor, pentru că sunt proaste și “pun botu`” la scandal, la ieșit din comun. Aceeași coaliție o să propună și interzicerea avorturilor, cu sprijinul BOR-ului și al PSD-ului. O previziune pentru următorul mandat al acestora, care dacă nu se va concretiza, mă obligă să fac cinste cu o cină tuturor cititorilor. Așadar, vedeți voi, suntem indreptați ușor spre a deveni o societate restrictivă, închisă, care după ce va termina să își pună la zid minoritățile, o să înceapă să se pună singură la zid – ca și în “anii de glorie” când jumătate din vecinii de la scară lucrau pentru Securitate. Și voi, cele trei milioane de semnatari, de oi, nu sunteți puțin cam ipocriți? O să va spun și de ce: cea mai mare parte din aceste semnături sunt sigur că au venit de la publicul lor țintă, oameni săraci, bătrâni, cu părți din familie plecate pe “dincolo” la muncă – așa e în mai toate satele din România, că BOR-ul în loc să pună presiuni pe politic să se dezvolte agricultura, se îngrijește de cu totul alte chestiuni care nu văd cum ar aduce un bine societății. Așadar, sunteți ipocriți pentru că vă așteptați ca oamenii voștri, ai mei (și eu rude plecate în țări străine), noi, românii, să fim tratați cum se cuvine ca și minoritate în Europa, dar totuși, voi dați startul unei viitoare “pârjoliri” a minorităților.

Am văzut imaginile cu Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, care era escortat de un pluton de preoți pe ușa din spate a Poliției, ca nu cumva acesta să fie molestat de presă și opinia publică. De ce nu îl lăsați în fața camerelor, cu microfonul la “bot” să spună cum a folosit tainele sfinte să comită infracțiuni? Vedeți, reprezentanți ai BOR-ului și voi cei care credeți în ei orbește, de aceea nu cred eu în ei. Pentru că în cei aproape 28 de ani de existență, nu am văzut o inițiativă la scară națională demarată de BOR, o inițiativă, acțiune, care să producă locuri de muncă, sau să aducă un impact pozitiv societății, nu am văzut nimic de asemenea natură (doar cazuri izolate). Inițiativa cu Coaliția pentru familia tradițională nu este un bun adus societății! O să îndemne la ură, marginalizare, băieții mai slabi de fire și care nu îndeplinesc normele de masculinitate impuse de societate vor fi molestați, iar pe termen lung acest lucru va duce la o “vitregire” a societății, dar voi cele trei milioane de români (predominant populație îmbătrânită) nu gândiți pe termen lung și implicațiile unei politici. Nu e vina voastră, veniți dintr-un sistem rigid, ca tot voi după să puneți alt sistem rigid la putere, corupt și putred care ne-a ținut cel puțin șase (6) ani în viteza întâi, nu e vina voastră pentru că ne-ați furat ani din viitor atunci, dar e vina voastră dacă acum alegeți să ne îndreptați iar în acea parte.

Vrem să fim europeni, dar ne modernizăm selectiv – acesta nu este avans, nu este progres. Vă convine să fiți europeni când vin banii de la UE, dar nu și când trebuie să renunțăm la anumite valori bolnave și rigide. Sunt de părere că BOR-ul și-a afirmat clar direcția în care va trage voturile sale, înspre Rusia. Cu astfel de politici, vom deveni o țară restrictivă, iar țările cu politici publice asemănătoare, de obicei se adună la un loc. Catolicii, vesticii, europenii, au ales un drum ieri; suntem oare în stare să ne deșteptăm și să alegem ce trebuie? Asta dacă desigur, vrem să fim europeni. Un alt lucru care iar mă duce cu gândul la ipocrizie, deși nu cred că este exact, este faptul că românul este egoist, trebuie să adune să facă să pună la saltea (anii de lipsuri ne-au dus acolo), dar în același timp, trebuie să aibe un ochi și pe capra vecinului să vadă ce face vecinul, cât are vecinul sau mai nou: cum face sex vecinul. Voi vedeți cât de penibilă este cererea voastră?! Nu aveți ce pune pe masă, dar vă preocupă acest lucru…

Îngrijiți-vă de locuri de muncă și strângeți semnături să se schimbe clasa politică, să facă ceva concret, să ne aducă bunăstare în țară, iar după ce vom fi reușit aceste demersuri, putem să discutăm despre cum face sex vecinul, dar odată ajunși în punctul în care o să aveți un loc de muncă, o casă și o stabilitate financiară care să vă asigure un trai mai mult decât decent, nu o să vă mai intereseze vecinul, sunt sigur. Gândiți!!! O să spun lucruri bune despre BOR în momentul în care o să văd un proiect național de a construi și de a se îngriji ulterior de câte un orfelinat mare în fiecare județ al țării, spre exemplu. Sau când nu o să se mai implice în politic decât din postura de instituție din cadrul societății civile. Dar când o să facă aceste lucruri, o să putem vorbi de bine BOR-ul și tot atunci o să își merite banii de la bugetul de stat, din taxele noastre. Pun altă întrebare: ce bine concret a adus BOR-ul în societate în ultimii 10 ani? Ceva care să fi schimbat societatea în bine? Eu nu am găsit… și de aceea nu voi găsi nici liniștea până când aceștia nu o să facă ce trebuie. Și nu vă fie frică să vă luptați cu politicul pentru noi, nu sunteți singuri, aveți suport “de sus”, nu?!

Așa multă energie irosită pentru ei, nu noi… Gândiți!

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.