BOMBĂ!!! Încă un club din Liga 1 merge la TAS!

0 187

După Steaua București care a depus deja actele prin care contestă la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) clasamentul, revendicând dreptul de a fi campioana a României din cauza unui regulament întocmit si scris cu picioarele de către oficialii fotbalului românesc iată că a venit rândul unei alte echipe românești să apeleze la instanțele sportive.

Marin Condescu, șeful celor de la Pandurii Târgu Jiu, a precizat că va ataca la TAS o decizie a Comisiei de Disciplină care ar fi dezavantajat grav formația olteană. Astfel, după meciul de la Târgu Mureș când echipa gorjeană a refuzat să mai intre pe un teren care ar fi fost numai bun pentru un joc de hochei, comisiile federale au penalizat Pandurii cu meci pierdut la masa verde în favoarea celor de la ASA, încă trei puncte penalizare dar și o amendă disciplinară.

La acel moment, oficialii celor de la Pandurii au declanșat un scandal exprimâd nemulțumirile legate de aceste decizii controversate.

“Există șanse ca Pandurii să rămână în Liga 1. Știți că eu vă tot ziceam pe la conferințe de cele 3 puncte care au fost luate la Târgu Mureș. S-a dat 3-0 pierderea meciului, s-au mai luat încă 3 puncte și amendă. Pentru aceeași faptă, 3 penalități. Treaba lor! Problema e că abia pe 22 mai ne-au comunicat soluția la recurs invocând o excepție că nu l-am făcut la timp. Cum că noi trebuia să facem recursul în 2 zile.

Ori legislația românească spune că sunt 5 zile. Iar dacă la mijloc este sâmbătă și duminică, adică zile în care nu se lucrează, ele nu sunt luate în calcul. N-au vrut să mă judece pe fond, au refuzat că e tardiv.

Am terminat azi acțiunile și mâine contestăm decizia CEx de omologare a rezultatelor și clasamentului, contestăm decizia Comisiei de Recurs care e ilegală și atacăm și la TAS. Atacăm și în civil să suspendăm deciziile, asta din partea creditorilor, pentru a nu pune clubul în culpă“, a precizat oficialul de la Pandurii, Marin Condescu pentru GSP.

El a adăugat că sunt șanse mari ca Pandurii să aibă câștig de cauză. Așadar încă un caz controversat în Liga 1 și înca un motiv pentru a întări afirmașia că regulamentele din fotbalul românesc sunt prost scrise, penibil gândite și au nimic în comun cu o competiție în sine.

“Sunt în așa fel întocmite încât să lase loc de interpretări. Unele dintre ele sunt făcute doar în folosul cluburilor și în detrimentul jucătorilor. Trebuie o curățenie totală și toate regulamentele să fie regândite și rescrise. Ca și în cazul Stelei, se putea scrie în regulament foarte clar, se iau în calcul, în caz de egalitate de puncte, doar meciurile jucate în play-off, adică a doua parte a clasamentului. Dar e greu când lucrezi cu amatori”, a precizat un angajat al FRF.

Ca și în situația Stelei, cazul Pandurilor va fi judecat în regim de urgență. (Ștefan DAMIAN)

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.