Simona Halep, calificată în semifinalele turneului de la Roland Garros

0 187

Simona Halep, numărul patru mondial, s-a calificat spectaculos în semifinalele turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, miercuri, după o revenire senzațională în sfertul de finală cu ucrainianca Elina Svitolina, câștigat cu 3-6, 7-6 (6), 6-0.

În penultimul act la Roland Garros, Halep o va înfrunta pe numărul trei mondial, Karolina Pliskova (Cehia), pe care o conduce cu 5-1 în meciurile directe. Prima confruntare a avut loc în 2006, la junioare, într-un turneu din Belgia, când Simona s-a impus cu 7-5, 6-4. În 2015, Halep câștiga cu 6-4, 7-6 (4) în finală la Dubai, iar apoi se impunea și în optimi la Indian Wells, cu 6-4, 6-4. Anul trecut, Simona învingea cu 6-4, 7-5 în sferturi la Sydney, după care Pliskova se impunea în Cupa Davis, cu 6-7 (4), 6-4, 6-2, ultimul duel, disputat anul trecut, la Montreal, încheindu-se tot cu victoria româncei, 6-3, 6-3, în optimi.

“Nu știu cum am revenit, dar sunt fericită că am făcut-o. Am jucat contra unei adversare foarte puternice, care a jucat foarte bine în primul set. A trimis mingea mereu pe linie, iar fileul a fost de partea ei.

Sunt fericită că am revenit și am câștigat. În setul doi am schimbat ritmul. Am încercat să îi pun probleme. Nu credeam că pot recupera. La 5-2 am crezut că am pierdut meciul, dar am încercat să dau totul pe teren. Am fost relaxată și asta m-a ajutat.

Meciul de azi nu a fost ca cel de la Roma (n.r. pierdut de Halep în finala turneului cu Svitolina). Ea a jucat mai repede azi. A schimbat strategia, a fost mai agresivă. Eu am încercat să schimb ritmul și am înălțat mingea și s-o plimb pe tot terenul”, a spus Simona Halep la Eurosport.

(A.S.)

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.