Budescu este oficial jucătorul Stelei pentru o perioadă de 4 ani

0 196

Steaua București anunță că l-a transferat pe Constantin Budescu, jucătorul celor de la AFC Astra Giurgiu. Fotbalistul în vârstă de 28 de ani a semnat un contract valabil pe 4 sezoane și va purta tricoul cu numărul 11.

“Ma bucur foarte mult că am luat decizia de a veni la Steaua. Acest club mi-a facut cea mai bună ofertă și era normal să o accept. Sper să joc bine și să îmi ajut noii colegi, astfel încât să ne îndeplinim toate obiectivele, care sunt mereu mari la un club de talia Stelei. Sunt fericit și sper să mă bucur de cât mai multe succese aici”, a declarat Budescu.

Constantin-Valentin Budescu s-a născut pe 19 februarie 1989, la Ploiești și a început fotbalul la Petrolul, echipa pentru care a evoluat exclusiv în liga secundă până în iarna lui 2011, când a ajuns la concitadina Astra. A petrecut cinci ani la echipa care avea să se mute la Giurgiu, perioada în care a cucerit Cupa României (2014), Super Cupa României (2014) și a contribuit la titlul obținut de Astra în 2016, club pe care l-a părăsit în luna februarie a anului trecut, pentru a se transfera în China, la Dalian Yifang. A revenit, în august 2016 la Astra, pentru care a evoluat până la finalul sezonului recent încheiat. A strâns, de-a lungul carierei, 142 de partide si 49 de goluri în Liga 1, 20 de meciuri și 13 goluri în Cupa României, 5 meciuri și 2 goluri în Cupa Ligii, precum și 31 de meciuri și 10 goluri în preliminariile și grupele Europa League. La nivelul echipei naționale, Budescu a adunat 4 partide oficiale și 2 goluri (ambele în Insulele Feroe), contribuind la calificarea României la UEFA EURO2016.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.