Cel puțin 10 răniți pe insula Lesbos în urma unui cutremur

0 218

Zece persoane au fost rănite luni pe insula grecească Lesbos, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,3, care a avut loc în Marea Egee și a fost resimțit la Atena și la Istanbul, a informat televiziunea publică din Grecia, citată de AFP.

Victimele provin din micul sat Vrisa, a precizat declarat televiziunea ERT, adăugând că o femeie a fost prinsă sub dărâmături.

“Încercăm să salvăm victima de sub dărâmături”, a declarat șeful departamentului regional de pompieri, Mario Apostolides. Potrivit acestuia, “zeci de case s-au prăbușit și drumurile au fost blocate” în această zonă, cea mai afectată de cutremur.

Epicentrul cutremurului a fost situat la circa 11 kilometri sud de satul Plomari, pe coasta sudică a insulei grecești Lesbos, la o adâncime de 5,7 kilometri, potrivit Institutului american de geofizică (USGS).

“Mai multe clădiri (…) au fost avariate. Evaluăm în prezent prejudiciul”, a declarat primarul din Plomari pentru postul TV ERT.

Potrivit Agenției pentru gestionarea situațiilor de urgență din Turcia (Afad), seismul a fost urmat de două replici cu magnitudinea de 4,9.

De la începutul anului, coasta turcească a Mării Egee a fost zguduită de mai multe cutremure cu magnitudinea de 5 — 5,5, ceea ce indică frecvența și amploarea seismelor înregistrate în zonă.

În 1999, două cutremure de peste 7 grade pe scara Richter au devastat zone dens populate și industrializate din nord-vestul țării, în special pe cea a Istanbulului, provocând 20.000 de decese.

Leave A Reply

Your email address will not be published.