Daum: “Nu cred că demisia mea este o soluție”

0 224

Antrenorul echipei naționale de fotbal a României a fost destul acid astăzi, la conferința de presă dinaintea meciului amical cu chile. Tehnicianul german a precizat că nu este adeptul unui joc defensiv și că fiecare amănunt tactic înainte de o partidă a fost discutat cu fiecare jucător în parte.

“Nu vă pot garanta că vom juca ofensiv mâine. Nu am promis în momentul în care am fost numit că vom fi o echipă care atacă mereu. Am zis că îmi doresc asta. Am spus că ne dorim să atacăm și atunci când nu avem mingea. Mă gândesc la atac în ideea în care jucătorii să lupte să recupereze mingea.

Am lucrat mult cu jucătorii. Dacă unul dintre ei crede că jucăm defensiv, ne punem la masă și discutăm. La toate discuțiile tactice cu ei, toți au fost de acord cu ce am pus la cale. Declarațiile făcute de jucători au fost la cald, acum cu siguranță niciunul nu ar mai fi spus că e deranjat de tactică. Și Nawalka, selecționerul Poloniei mi-a zis că echipa sa a avut noroc pentru că nu a avut multe ocazii.

La 0-1 nu am vrut să risc, pentru că nu pierdusem totul. Părțile pozitive de la meciul cu Polonia sunt că nu am renunțat niciodată. Am înscris când eram condus cu scorul de 3-0, ceea ce înseamnă că echipa a arătat bine fizic”, a spus antrenorul României.

Acesta a insistat asupra faptului că mulți oameni din fotbalul nostru îi cer demisia pentru rezultatele slabe înregistrate la echipa națională. Daum a spus că nu este persoana care să renunțe atât de ușor, a pus accent pe valoarea scăzută a jucătorilor și a subliniat că fotbalul românesc are nevoie de reformare serioasă.

“Nu cred că schimbarea mea este o soluție acum. E ca și cum ai schimba căpitanul unui vas, în loc de cursul acestuia. Am făcut multe schimbări în jurul echipei naționale, dar încă nu se văd. Mă identific total cu acest proces, cred că avem nevoie de el pentru dezvoltarea echipei naționale.

Dumneavoastră știți mai bine decât mine problemele fotbalului românesc. Am vorbit cu Prunea, cu Hagi, cu Lupescu. Toți mi-au zis că sunt multe probleme în fotbalul românesc. Dacă ați fi drepți și ați face o evaluare corectă, ați putea remarca faptul că acest proces este bun pentru viitorul fotbalul românesc.

Dacă v-aș spune acum că vom câștiga toate partidele, ați avea garanția că ne calificăm la CM. Dar de unde să știm aceste lucruri acum? Trebuie să fim realiști!”, a mai adăugat Daum.

Neamțul nu a ratat momentul să spună respicat că are cel mai mic contract din întreaga sa carieră dar acest fapt nu este o problemă pentru el.

“Vreau sa va spun că e cel mai mic contract din cariera mea. L-am semnat pentru că am avut încredere în proiectul Federației. Am refuzat un contract cu 2 milioane de euro mai valoros. Îmi asum responsabilitatea pentru ceea ce fac aici. Repet, echipa are nevoie de reconstrucție solidă și vreau să pun umărul la această treabă”, a zis Christoph Daum la conferința de presă.

Echipa națională de fotbal a României, întâlnește mâine, la Cluj, selecționata statului Chile, deținătoarea Copa America.

Leave A Reply

Your email address will not be published.