Poli Timișoara își păstrează locul în Liga I

0 186

ACS Poli Timișoara se menține în Liga I de fotbal, după ce a învins-o pe ACS UTA Bătrâna Doamnă Arad cu scorul de 3-1 (2-1), joi seara, la Șiria, în manșa secundă a barajului pentru primul eșalon al campionatului.

Poli, care pornea cu avantajul unei victorii la limită în meciul tur, a fost condusă încă din minutul 5, când gazdele au deschis scorul prin Marius Curtuiuș.Echipa antrenată de Ionuț Popa a început meciul mai greu decât se aștepta însă odată cu golul reușit de Bărbuț în minutul 17 a dat semnalul revenirii. Pe un contraatac fulgerător, echipa de pe Bega a reușit să preia conducerea prin Octavian Drăghici intorcând rezultatul în numai 5 minute. Arădenii au resimțit șocul și nu au mai avut acea vitalitate din startul partidei. Poli a închis tabela în minutul 88 prin Pedro Henrique care a înscris pentru 3-1 și o victorie meritată care menține Timisoara în prima ligă.

UTA, care a încheiat pe locul al treilea în liga secundă, a ratat promovarea în eșalonul de elită și în sezonul trecut, fiind întrecută de FC Voluntari în barajul pentru Liga I, după 0-3 și 1-0.

Poli, care a ocupat locul 12 la finalul sezonului în Liga I, început stagiunea cu o penalizare de 14 puncte, dar la finalul sezonului regulat ocupa locul 13 (penultimul), cu 14 puncte. Poli a jucat și finala Cupei Ligii (0-2 cu Dinamo) și a ajuns până în semifinalele Cupei României.

În Liga I au promovat Juventus București și ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, în timp ce Pandurii Târgu Jiu și ASA Târgu Mureș au luat drumul eșalonului secund.

ACS UTA Bătrâna Doamnă Arad — ACS Poli Timișoara 1-3 (1-2), Stadion ”Otto Greffner” — Șiria
Au marcat: Marius Curtuiuș (5), respectiv Cristian Bărbuț (17), Octavian Drăghici (22), Pedro Henrique (88).
Arbitru: Radu Petrescu (București); arbitri asistenți: Vladimir Urzică (Piatra Neamț), Alexandru Cerei (Cluj-Napoca); arbitru de rezervă: Iulian Călin (Ștefănești/Argeș)
Observatori: Adrian Vidan (București) — CCA, Octavian Goga (Brașov) — FRF

Leave A Reply

Your email address will not be published.