Românii de la Atlantic4 luptă pentru un record mondial
Primul echipaj românesc ce și-a propus ca în luna decembrie să traverseze Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle a pornit vineri într-o cursă de antrenament, pe parcursul căreia și-a propus să doboare recordul de traversare a Mării Negre, într-o astfel de ambarcațiune, pe o distanță de 1.200 km între Mangalia și Batumi, pe care trebuie să o parcurgă în mai puțin de 29 de zile.
”Din experiențe de anduranță anterioare (alergat, înot, pedalat etc.) știu ca este imposibil sa fii 100% pregătit pentru o cursă de amploare, dar poți simula la antrenamente acele momente grele, în care predispoziția la abandon este destul de mare (oboseala, dureri, glicemie scazută, distanța mare față de linia de sosire, dorul de casă, de o masă caldă, de un duș etc.). De aceea, cei 1.100-1.200 de kilometri pe care îi vom bifa (sper!) non-stop între România (Mangalia) și Georgia (Batumi), începând cu 16 iunie, sunt antrenamentul ideal pentru noi”, a precizat Andrei Roșu, membru al echipajului.
Atlantic4, prima echipă românească ce va pleca pe 12 decembrie în cursa „Talisker Whisky Atlantic Challenge”, cea mai dură competiție din lume, de canotaj, ce constă în traversarea Oceanului Atlantic cu o barcă cu vâsle, pe distanța de 5.000 de km dintre Insulele Canare (La Gomera) și Antigua, este alcătuită din cinci membri, Andrei Roșu, Vasile Oșean, Ionuț Olteanu, Marius Alexe și Alexandru Dumbravă.
Vineri, cei cinci competitori au plecat într-o cursă de antrenament între porturile Mangalia și Poti, de la Marea Neagră, în vederea performanței ce o vor avea de realizat în decembrie, ei dorind totodată ca Guinness World Records să le înregistreze și să le monitorizeze prezenta tentativă de a doborî recordul mondial de traversare a Mării Negre într-o ambarcațiune cu vâsle, care în prezent este de 29 de zile.
”Recordul de traversare a Marii Negre într-o ambarcațiune cu vâsle a fost stabilit anul trecut, în luna iunie și este de 29 de zile. Noi sperăm să ‘furam’ Marii Britanii acest record, dar nu știm ce ne rezervă marea și vremea…”, a mai spus Roșu.
Echipa Atlantic4 concurează pentru un deziderat social, completarea fondurilor necesare realizării unui Campus socio-medical la Adunații Copăceni, destinat copiilor diagnosticați cu boli rare sau incurabile.