Ludovic Orban a câștigat disputa cu Bușoi pentru șefia PNL

0 189

Ludovic Orban a fost ales președinte al PNL în cadrul Congresului organizat, sâmbătă, la Romexpo.

Orban a întrunit 3.518 de voturi, iar contracandidatul său, Cristian Bușoi, 952 de voturi, a anunțat președintele Comisiei de numărare, Mircea Toader.

De asemenea, Daniel Buda a fost ales cu 1.948 de voturi președinte al Comisiei de Arbitraj, iar Mihai Barbu, cu 2.479 de voturi, președinte al Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori.

“Dragi prieteni liberali, vă mulțumesc pentru încrederea acordată, este o încredere care mă onorează și mă obligă. De astăzi, pentru mine, viața este mult mai grea, mai dificilă, port pe umeri o răspundere uriașă, de a transforma PNL în forța politică de care are nevoie România. Victoria de azi nu este victoria mea, este victoria PNL și conține germenii viitoarei victorii a PNL pentru România”, a spus Ludovic Orban.

El a ținut să precizeze că sub conducerea sa PNL va fi un partid de dreapta liberal conservator, membru al dreptei europene, care ”se va bate” cu toate forțele pentru a implementa politici de dreapta în România, pentru a asigura creșterea economică.

După ce s-au încheiat discuțiile la acest congres, noul președinte al liberalilor, Ludovic Orban a primit cadou un tulnic de la deputatul Corneliu Olar (Alba).

“I-am adus lui Ludovic Orban simbolul moților, tulnicul, cu care Avram Iancu chema moții la luptă. Așa trebuie să facă Ludovic Orban. Liberali din toată țara, uniți-vă la luptă împotriva PSD-ului!”, a spus Olar.

După anunțarea rezultatelor votului, Ludovic Orban l-a invitat pe scenă pe învinsul scrutinului liberal, Cristian Bușoi pentru a ține un discurs.

“Îl felicit din suflet pe Ludovic Orban. Respect acest rezultat. PNL trebuie să rămână o echipă unită, să meargă înainte cu toată forța, cu toată încrederea pentru că ideile și principiile pe care noi le apărăm sunt ideile și principiile dreptei, iar drumul pe care noi vrem să-l arătăm românilor este drumul spre prosperitate și spre mai bine pentru România. Felicitări, Ludovic!”, a spus Bușoi dezamăgit de rezultatul obținut în alegerile interne.

(Foto: Cristian Bușoi, alături de Ludovic Orban, doi liberali care s-au duelat pentru șefia PNL)

Leave A Reply

Your email address will not be published.