ANAF-ul începând de azi poate institui popririle prin sistemul electronic

0 223

”Bucurie mare” în rândul datornicilor la bugetul statului, indiferent că vorbim de plata contribuțiilor sociale, a impozitului pe venit sau a TVA-ului.

Printr-un comunicat de presă emis astăzi, ANAF anunță faptul că de astăzi vor institui popririle către societățile comerciale, persoanele juridice și cele fizice, care sunt datori/datoare la bugetul statului: ”Poprirea electronică – Sistemul de comunicare a actelor de executare către instituţiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă este funcţională din data de 23 iunie 2017. Prin intermediul acestui sistem este asigurată o comunicare rapidă şi eficientă a actelor de executare şi sunt înlăturate deficienţele legate de întârzierea ridicării măsurii popririi conturilor bancare în cazul stingerii obligaţiilor fiscale, astfel încât activitatea contribuabililor să fie cât mai puţin afectată. Sistemul de comunicare a actelor de executare către instituţiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă este realizat în baza Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 691/2017 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora”.

Motivul principal invocat pentru o situație de normalitate, inexistentă până în prezent în mediul virtual autohton, invocă debirocratizarea și simplificarea procedurilor administrative. În comunicat se pomenește și despre modernizarea și eficientizarea activității ANAF, despre scurtarea timpului aferent comunicării interinstituționale, mai ales când se face referire la reversul monedei, respectiv reversul instituirii popririi, adică ridicarea acestora după recuperarea prejudiciului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.