Victorie de vară pentru Voluntari în Supercupa României

0 211

Mă sună un foarte bun prieten, agent FIFA și mă întreabă dacă nu cumva Voluntariul folosește niște jucători de 14-15 ani în meciul de azi cu Viitorul. Nu știu, îi răspund, stai să văd foaia de joc. Mă uit și constat cu stupoare că nu…Voluntariul nu are inimă îi zic amicului meu! Joacă cu titluarii…Vrea să câștige! S-a dus naibii competiția, imi spune amicul, păi ce fotbal mai este ăsta dacă nu jucăm doar în ideea să se oftice Steaua.

Adică cum, întreb eu? Păi dacă Viitorul câștigă azi atunci steliștii se oftică, că a mai luat Hagi un trofeu. Logică de tarabă ieftină de prin bazarele mărginașe ale Istanbului, dar este logica fotbalului nostru. Numai când te gândești la lacrimile de crocodil beat, naufragiat cu sticla de vodka în gât pe malurile Nilului, afișate de Ioniță de la Astra și îți dai seama că avem un fotbal bolnav. Reamintesc că Ioniță nu plângea că echipa care îl plătește a pierdut în fața Stelei ci că nu a reușit în acel meci să creeze un culoar favorabil Viitorului spre titlu. Mișto, nu?

Bun, Voluntariul se bagă la joc cu titularii, Viitorul cu ce are la îndemână, fără vreo 4 titulari menajați chipurile de Hagi înaintea unui amical cu Olimpique Marseille.

Revenind la joc, nu sunt multe de spus. Un fotbal mediocru, fără nimic deosebit. Fotbaliști plictisiți de viața lor, nervoși că în loc să stea pe plajă cu ochii după gagici trebuie să dea cu piciorul în minge pe la Botoșani pentru un trofeu care contează doar la palmares.

Golul care a decis soarta crudă a acestui meci a picat în minutul 12 când Costin Lazăr a înscris simplu, reluând cu capul un balon centrat de Laurențiu Marinescu.

Echilibrul finalei s-a rupt în minutul în minutul 32 când jucătorul Viitorului, Vână a văzut al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu după faulturi de maidan la jucătorii adverși. În mod normal, o echipă de fotbal serioasă și care beneficiază de avantajul jucătorului în plus trebuia să defileze și să inscrie câteva goluri pentru o victorie facilă.

În România însă, se practică fotbalul gospodăresc, defensiv, de pierdere a timpului. Voluntariul s-a retras cu tot orașul în apărare ținând cu dinții de avantajul minim de pe tabela de marcaj.

Viitorul a avut două ocazii importante în repriza a doua dar le-a irosit. Finalul aduce Voluntariului un nou trofeu, de palmares, iar Claudiu Niculescu, antrenorul ilfovenilor devine primul om de fotbal care câștigă si cupa și supercupa atât ca jucător cât și ca antrenor.

Altfel, atmosferă frumoasă la Botoșani, cald, fete frumoase în tribună, Burleanu care și-a făcut selfie cu toată lumea și cam atât. Despre fotbal, un cod roșu de mediocritate. Vin cupele europene iar pentru Viitorul, viitorul sună groaznic…Miercuri, o nouă finală la TAS!!! Posibil, pierdută.

FC Viitorul Constanța — FC Voluntari 0-1 (0-1)
A marcat: Costin Lazăr (12).
Botoșani, Stadionul Municipal: 5.532 spectatori
Supercupa României

Au evoluat echipele:

FC Viitorul: 12. Victor Rîmniceanu — 2. Andrei Dumitraș (6. Romario Benzar, 46), 15. Bogdan Țîru (căpitan), 21. Kevin Boli, 22. Cristian Ganea — 18. Dani Lopez, 16. Dragoș Nedelcu (10. Ovidiu Herea, 71), 28. Ionuț Vînă — 26. Alexandru Mățan, 25. Aurelian Chițu (8. Carlo Casap, 46), 23. Alexandru Cicâldău. Antrenor: Gheorghe Hagi
Rezerve neutilizat: 31. Alexandru Buzbuchi — 4. Marius Constantin, 5. Sebastian Mladen, 20. George Țucudean.

FC Voluntari: 22. Dragoș Balauru — 24. Vasile Maftei (căpitan), 28. Ionuț Balaur, 18. Mihai Popescu, 87. Florin Acsinte — 15. Costin Lazăr, 5. Alexandru Răuță — 26. Gabriel Deac (7. Petre Ivanovici, 71), 20. Laurențiu Marinescu, 23. Vlad Olteanu (96. Adelin Pîrcălabu, 82) — 90. Adrian Bălan (11. Mihai Căpățînă, 90+1). Antrenor: Claudiu Niculescu
Rezerve neutilizat: 27. Răzvan Petrariu — 4. Mircea Leasă, 6. Sorin Tăbăcariu, 59. Doru Popadiuc.

Arbitru: Sebastian Colțescu (Craiova); arbitri asistenți: Petruța Iugulescu (Târgoviște), Mihaela Țepușă (București); arbitru de rezervă: George Cătălin Găman (Craiova)

Observatori: Bogdan Zanfirescu (București) — CCA, Gheorghiță Bogdan (Vaslui) — FRF

Cartonașe galbene: Vînă (15, 32), Acsinte (68), Herea (74), Boli (81), I. Balaur (82), Răuță (90+4).
Cartonaș roșu: Vînă (32).

Leave A Reply

Your email address will not be published.