Contra: Deși am câștigat am avut prea puține ocazii de gol

0 193

Dinamo a învins, sâmbătă seară, în deplasare, cu scorul de 3-0 (1-0), echipa Juventus Bucureşti, într-un meci din prima etapă a ediţiei 2017/2018 a Ligii I.

Dinamo a deschis scorul prin brazilianul Rivaldinho (32), cu o lovitură de cap, la centrarea portughezului Diogo Salomao. Al doilea gol al echipei antrenate de Cosmin Contra a fost reușit de portughezul Filipe Nascimento (66), la debutul său în tricoul echipei Dinamo, la doar 9 minute de introducerea sa pe gazon. Nedelcearu a închis tabela în prelungiri (90+3), reluând în plasă mingea respinsă de Pedro Mingote la șutul lui Valentin Costache.

Succesul echipei din Șoseaua Ștefan cel Mare a fost facilitat și de faptul că Juventus a rămas în zece oameni din min. 53, când Mădălin Mihăescu a primit al doilea cartonaș galben. A fost prima eliminare din această ediție de campionat.

Juventus a avut două ocazii bune în prima repriză, prin Ciprian Petre (18) și Florin Ștefan (45), și pe final, prin George Călințaru (81).

“A fost un meci de care îmi era frică, la început de sezon nu știi ce formă ai. Echipele nou-promovate au o intensitate bună împotriva noastră. Juventus o echipă bine așezată, agresivă, a făcut un presing care nu ne-a lăsat să ne facem jocul. Ne-am creat mai puține ocazii decât mă așteptam. Contează că am luat 3 puncte, am jucat fotbalul pe care mi-ar plăcea să-l văd mereu, am mai făcut și greșeli pe care nu le-am făcut în pregătire sau în campionatul trecut, dar așa e începutul de sezon. Nu trebuie să le mai facem pe viitor. Am meritat victoria. Trebuie să ajungem cu 2 victorii la meciul de Europa League, asta ne-ar da un moral extraordinar”, a declarat Contra la TV Digi Sport.

“Nu sunt supărat pe arbitri, sunt supărat pe noi pentru că am făcut câteva greșeli care ne-au costat. Trebuia să marcăm primii. Nu știu dacă al doilea cartonaș galben al lui Mihăiescu a fost de galben. Voiam să câștigăm azi, nu sunt mulțumit. Întâlneam o echipă bună, dar puteam să scoatem mai mult” – a spus Daniel Oprița la Dolce Sport.

Juventus București — FC Dinamo București 0-3 (0-1)

Stadion ”Ilie Oană” Ploiești, spectatori 7200

0-1: Rivaldinho a deschis scorul cu o lovitură cu capul, după o centrare a lui Salomao.

0-2: Nascimento, aflat la debutul la Dinamo, a marcat din şase metri.

0-3: Nedelcearu a trimis în plasă mingea respinsă de Mingote la un şut al lui Costache.

Juventus Bucureşti: Mingote – Beţa, Morariu (Wallace ’59), Benga, Fl. Ştefan, Mihăescu, Lungu, Zaharia (Călinţaru ’57), C. Petre (Cazan ’77), Băjenaru, Măzărache. Antrenor: Daniel Opriţa

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Maric, St. Filip, Hanca, Busuladzic, Mahlangu (Nascimento ’57), Salomao (Bumba ’71), Rivaldinho, Nemec (Costache ’78). Antrenor: Cosmin Contra

Cartonaşe galbene: Mihăescu ’44, ’53 / Hanca ’43, Mahlangu ’45+2, Nemec ’76

Cartonaş roşu: Mihăescu ’53

Arbitri: Horaţiu Feşnic – Alexandru Cerei, Mihai Marius Marica – Lucian Rusandu

Observatori: Eduard Dumitrescu, Marian Ivan

Înainte de startul jocului, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Ioan Aloman şi Sorin Satmari.

Leave A Reply

Your email address will not be published.