Ilie Năstase, suspendat de ITF până în anul 2021

0 157

Fostul mare jucător român Ilie Năstase a fost suspendat din orice calitate oficială până în anul 2021 de către Federația Internațională de Tenis (ITF).

Ilie Năstase (71 de ani), căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României, fusese deja suspendat provizoriu de ITF pentru că le-ar fi insultat pe jucătoarea Johanna Konta și pe Anne Keothavong, căpitanul echipei Marii Britanii, precum și un arbitru și un ziarist, la meciul de la Mamaia (22 aprilie). Turneele de Mare Șlem nu sunt incluse în această sancțiune, deoarece ele sunt în afara jurisdicției ITF. În plus, Năstase va trebui să plătească și o amendă de 10.000 de dolari. Federația Română de Tenis și Ilie Năstase pot contesta această decizie ăn termen de 21 de zile de la pronunțarea ei.

De amintit faptul că într-o conferință de presă susținută înaintea meciului de la Mamaia, Năstase a avut cuvinte ”sexiste” și ”rasiste” în legătură cu faptul că Serena Williams este însărcinată. ”Vom vedea ce culoare va avea copilul. Poate ciocolată cu lapte?!”, l-au auzit jurnaliștii spunând pe Năstase.

Ulterior, Ilie Năstase și-a cerut scuze într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook pentru ieșirile pe care le-a avut la meciul cu Marea Britanie și față de Serena Williams, însă a considerat că reacțiile presei au fost exagerate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.