Golofca aduce trei puncte uriașe pentru Botoșani în disputa cu Dinamo

0 161

FC Botoșani a produs surpriza etapei a doua a Ligii I de fotbal, prin victoria cu scorul de 1-0 (0-0) în fața formației Dinamo București, duminică seara, pe Arena Națională din Capitală.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Cătălin Golofca (69).

FC Botoșani a reușit prima sa victorie în deplasare cu Dinamo.Fiecare formație a avut câte o bară, gazdele prin Adam Nemec (45), slovacul reluând apoi pe lângă poartă, iar oaspeții prin Golofca (82). Sergiu Hanca (15), Rivaldinho (22) și Nemec (72) au avut și ei situații foarte bune, dar de fiecare dată s-a opus portarul Alberto Cobrea (ex-Dinamo).La Dinamo a revenit mijlocașul Paul Anton care a fost împrumutat la Getafe.

“Victoria trebuie scoasă în evidență, dar jocul nu a fost cel la care am visat eu. Cel puțin în prima repriză, pentru că am suferit. Am avut foarte multă șansă, dar ne-am revenit la pauză. Am avut atitudine, am jucat fotbal în a doua repriză și au fost băieții pe care îi știam eu de la antrenamente. Noi încercăm să ieșim în evidență cu forța grupului. Astăzi s-a remarcat Golofca, dar în spatele lui a fost o adevărată echipă” , a declarat antrenorul lui FC Botoșani, Costel Enache.

“Este o victorie mare pentru noi, am început puțin mai rău, dar ne-am revenit în partea a doua. Ne-am organizat mai bine, am scos un rezultat excelent, am început foarte bine campionatul și sper să continuăm seria meciurilor fără înfrângere. Punctul nostru forte este omogenitatea, suntem același grup de jucători din sezonul trecut. O echipă mică trebuie să se bată până în ultimul minut pentru a scoate un asemenea rezultat” , a spus Alberto Cobrea.

“Am fost primit foarte bine, la Dinamo mă simt excelent. Dar revenirea mea a fost umbrită de acest rezultat. Noi am ratat, ei ne-au prins pe un contraatac și au câștigat. Botoșani are viteză în benzi, iar Moruțan leagă bine jocul, are pasă decisivă. Trebuie să învățăm din această înfrângere, să fim mult mai atenți. Trebuie să știm să ne apărăm și în momentele în care noi atacăm. Pe cei de la Bilbao îi respectăm, dar avem și noi șansa noastră. Sperăm să scoatem un rezultat de care să fim mândri”, a declarat Anton la Dolce Sport.

“Din 10 meciuri ca cel de azi sigur câștigăm 9. Ei au marcat la singurul lor șut pe spațiul porții. De acolo, partida s-a rupt. Noi n-am putut să avem limpezime pe fazele de atac. Am încercat mai mult cu inima decât să facem acțiuni din care să egalăm. Mi-am felicitat băieții pentru efort, dar din păcate azi n-am câștigat. Joi nu trebuie să mai facem greșelile din seara asta. E o înfrângere dureroasă pentru că nu am meritat să pierdem. Trebuie să învățăm! Am ratat foarte mult! Băieții au făcut un efort foarte mare, pe o căldură sufocantă”, a declarat Contra la TV Dolce Sport.

“Când toată lumea vorbea numai de Dinamo, am reuşit să producem surpriza. Noi nici nu ştiam că jucăm azi. Părea că joacă Dinamo cu Dinamo. Am fost foarte bine organizaţi în apărare şi cu vreo două argumente în atac, prin Golofca şi Serediuc. În plus, portarul nostru a fost excepţional astăzi. Eu am un proiect financiar clar la Botoșani. Astăzi, clubul nostru nu are jucători care să ne ducă în primele 6, deci nu mă gândesc la play-off. Vreau doar să nu ne facem de râs”, a declarat Valeriu Iftime, patronul celor de la Botoșani într-o intervenție la TV Digi Sport.

Dinamo București — FC Botoșani 0-1 (0-0)

“Arena Națională” — Bucureșt; Spectatori 1500

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Maric,   St. Filip – Mahlangu (Busuladzic 72), Nascimento (P. Anton 67) –   Hanca (   Costache 85), Rivaldinho, Salomao – Nemec

Rezerve: Brănescu, Katsikas, Bawab, Bumba

FC Botoşani:   Cobrea – Unguruşan, Burcă, Miron, Muşat – Cucu, Bordeianu (Tincu 41) – L. Buş (Serediuc 58),    Moruţan, Golofca (Kuku 85) – D. Popa

Rezerve: Pap, Ciaccheri, Târşă, L. Fulop

Leave A Reply

Your email address will not be published.